Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 6°C | 17°C Még több cikk.

A mosonmagyaróvári Gulyás Lajos Kollégium a Pákozdi Katonai Emlékparkban kirándult

A látogatás célja a magyar hadtörténet jobb megismerése volt.
"A mosonmagyaróvári Gulyás Lajos Kollégium az 1848/49 évi Forradalom és Szabadságharc Emléknapja, Március 15-e, Nemzeti Ünnepünk alkalmából kirándulást szervezett a Pákozdi Katonai Emlékparkba, mely Nemzeti Emlékhely is.

A látogatás célja a magyar hadtörténet jobb megismerése volt 1848-tól napjainkig. Az egész napos program filmvetítéssel kezdődött a helyi kultúrházban, ahol az I. világháború isonzói csatáiról nézték meg a Tizenkét pokol c. alkotást.
Fotók: Simon Zsuzsanna
Ezt követően meglátogatták a világ legnagyobb huszárszobrát, Miskát, mely Pákozd, de egész Fejér megye büszkesége. A megfelelő ráhangolódás után a katonai emlékparkban hadapród-kiképzésben, kézigránát dobásban, kardozásban, lőfegyver szétszedésben-összerakásban, lézerfegyverezésben, repülőgép szimulátor vezetésben ügyeskedtek, de megtekintették az 1848. szeptember 29-i pákozd-sukorói csata, az Első világháborús tiszti barakk és a Magyarok a békefenntartásban című kiállításokat is.

Az 1,6 hektáros területen még többféle emlékmű és emlékpont található.A parkban tett séta során ezeket szintén végiglátogatták. A nap végére élménnyel,kalanddal, kultúrával gazdagodva indultak haza, eleget téve a hazafias nevelés és a honvédelem össztársadalmi ügyének" - írta olvasó-tudósítónk, Simon Zsuzsanna.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszvald Marika a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban járt - Fotók

Oszvald Marika a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban járt - Fotók
A helyszín csordultig megtelt vendégekkel. Tovább olvasom