Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A járhatatlan út is a világörökség része?

Pannonhalmi olvasónk, fotókkal illusztrált tudósítást küldött szerkesztőségünkbe, melyben a pannonhalmi Váralja utca, eső utáni, járhatatlan állapotára hívja fel a figyelmet. Köszönjük tudósítását!
Pannonhalmán, a Váralja utca-i állapotokat, méltán lehet különleges jelenségnek nevezni. Valószínűleg így gondolja az a több százezer turista is évente, akik a világ minden részéről, a világörökség részét képező apátságot keresik fel, jelentős részük az Óvároson, vagyis a Váralján keresztül közelíti meg a "várat". Vagyis a legutóbbi eső óta csak közelítené, hiszen a képen látható utat leküzdeni minimum hegymászófelszereléssel lehetne. Egyébként érdekesség képpen idekívánkozik, hogy a képen látható terület ugyan nem a világörökség része, de attól kb. 150 méterre van és miniszteri rendelet egyedi műemléki védelem alatt álló területté nyilvánítja.

Egy helyi alpinista képei


A helyi önkormányzat, mint látható, valóban szívén viseli a műemléki környezet védelmét, és mindent eredeti szépségében kívánnak megőrizni az utókornak...

Tisztelettel: egy helyi alpinista

Olvasóink írták

  • 1. Marika62 2008. június 05. 18:08
    „Meg kellene nézni Sopronban a Balfi utcát! Szerintem viszi a pálmát!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Latinovits-verseny megyei sikerrel

70 versmondó részvételével Balatonszemesen rendezték meg 2008. május 30 és június 1 között a XIV.… Tovább olvasom