pörögtek az orsók

2023.05.22. 23:04

A csipkekészítéssel ismerkedtek a gyömörei iskolások

Ámulatba ejtette a gyerekeket a boszorkányos ügyességgel forgatott orsók világa.

Olvasó tudósító

Magyar Csipkekészítők Egyesülete május 19-én a csipkekészítéssel ismertette meg a Gyömörei Háry László Általános Iskola tanulóit. Elméleti oktatást is kaptak, és a gyakorlatban is belekóstolhattak ebbe a szép régi mesterségbe.

Az egyesület tagjait Horváthné Világi Hajnalka igazgató és Nagy Beáta polgármester fogadta a Csoóri Sándor Alap támogatásával megvalósult programon.

Egy ismeretlen világba csöppentek a gyerekek, az együtt töltött idő jó hangulatban telt, nagy érdeklődést mutattak a téma iránt. A vert csipke eszközeivel ismerkedtek a technikai foglalkozás alkalmával, valamint kipróbálhatták a készítés egyes alaplépéseit. Ámulatba ejtette a gyermekeket a boszorkányos ügyességgel forgatott orsók világa.

Fotó: Olvasó

Nagy Beáta zárásként megköszönte Vonsik Zsuzsának, az egyesület elnökének, és Soós Rékának a színvonalas munkát, hangsúlyozta nagy megtiszteltetés a községnek, hogy egy országos egyesület elhozta – a vármegyében elsőként – iskolájukba ezt a projektet.

– Az ország több pontján működik szakkör a tagok vezetésével. Győr-Moson-Sopron Vármegyében több tagunk is munkálkodik. A teljesség igénye nélkül pár települést említenék: Győr, Mosonszentmiklós, Sokorópátka, és természetesen Gyömöre, ahol Kovács László Tiborné, mint a népi iparművész öregbíti a település hírnevét – mondta el Vonsik Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában