Ez már a 26. volt

2023.02.14. 15:03

Undiak rendeztek horvát bált Sopronhorpácson

Nagy sikerekkel záródott a szombati horvát báljuk az Undiaknak amelyet Sopronhorpácson tartottak a "Tamás" étteremben.

Tudósító

Fotó: Olvasó - Pintér Csilla

 Idén 26. alkalommal rendezték meg a horvát báljukat a Horvát Kulturális Egyesület a "Veseli Gradišćanci" néptánccsoport, melyre sok neves vendéget vártak. Sikora Marina a Horvát Köztársaság első titkára Budapestről, Barcza Attila országgyűlési képviselő, Pilsits Mária a Győr Moson Sopron Vármegyei Horvát önkormányzat pénzügyi bizottságának elnökét, Hergovich Vince a Magyarországi Grádistyei Horvátok elnökét, Und és Zsira polgarmestereit és Sopronhorpács és Hidegség Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnökeit, akik tiszteletüket tették a jeles napon. 

A bált Pilsits Mária nyitotta meg majd Barcza Attila köszöntötte a vendégeket.

KUD "Lipa" Semeljci Horvátországi egyesület (vezetőjük Mirko Mihaljević) nyitó táncával kezdődőt meg a bál, majd azt követte a finom vacsora. Értékes tombolákkal várták a vendégeket az egyesület tagjai amelynek nagyon nagy sikere volt. Hajnalig tartott a mulatság amelyre a talpalávalót a Pinka-Band zenekar szolgáltatta. A nagy sikerre és a teltházra (sajnos volt aki lemaradt) való tekintettel áprilisban megrendezik az egyesület Tavaszváró bálját. Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a támogatóinknak, barátainknak, a zenészeknek és az egyesület tagjainak a támogatásukért és az áldozatos munkájukért!

- írta az eseményről Pintér Csilla, aki nem csak szóban, de képeken is megosztotta az eseményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!