Hajnalom, csillagom…

2023.01.31. 20:28

Nótákkal mutatkozott be a téti tanítónő a győri közönségnek

"Baksa Kálmánné művészeti vezető célkitűzése, a 2022-ben elindított különböző zenei stílusok bemutatása, kiváló művészek tolmácsolásában a Rímes kávé rendezvényén. A 2023-as évet Hajnal Nikolett tanítónő, énektanár, magyarnóta énekes bemutatkozása indította január 25-én a Kristály Étteremben.

A népszerű rendezvényen számos, a nóta élményét kedvelő vendég jelent meg, köztük Gyirmóti Elemér nóta gyűjtő és szövegíró is.

Hajnal Nikolett zenész családban született. Kisgyermek korától szereti a magyar nótát. A téti zeneiskola után a győri Liszt Ferenc zeneiskolában tanult. Hegedűversenyeket nyert, 2007-ben a legjobb énekesi díjat, 2011-ben a Lenner Ferenc díjat, 2012-ben aranykoszorús minősítést kapott. Rendszeresen szerepel a Dankó rádióban és a tv zenei műsoraiban. Szülőfalujában elismert pedagógus. Gyönyörű énekhangjával és szuggesztív előadásával hatással van minden generációra. Vallja: őseink nóta kincseit a zene erejével kell tovább vinni a következő nemzedéknek.

Az est zenei közreműködője Szórádi Árpád, a saját szerzeményeit is előadó táncdalszerző művész volt" - írta olvasónk, Makkné Pölöskei Éva.

Hajnal Nikolett
Fotós: Bognár Imre Tivadar

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában