Tudósító

2019.12.04. 12:44

Gyertyagyújtás és zászlószentelés Völcsejen

Advent első vasárnapján Völcsejen is kigyúltak a fények a község adventi koszorúján.

A helyi kultúrházban gyülekezett a falu apraja-nagyja, ahol először Szőke Attila polgármester Úr köszöntötte az egybegyűlteket. A Völcseji Népdalkör ünnepi hangulatú dalcsokrot adott elő, majd a szombathelyi Melódia együttes operett-műsora következett. A műsor után Barcza Attila országgyűlési képviselő Úr mondott beszédet az elmúlt időszak eredményeiről, kiemelve a folyamatban lévő, pályázati pénzből megvalósuló új járdaszakasz építését.

Barcza képviselő úr karácsonyi jókívánságai után a kultúrotthon előkertjében felállított adventi koszorú megáldása következett, majd Gyűrű Ferenc plébános úr vezetésével átvonultak a község lakosai a templomba, ahol a plébános úr megáldotta a helyi önkormányzat által készíttetett zászlókat (pápai zászló, völcseji zászló, nemzeti zászló), melyek a templomban kerültek kihelyezésre. A helyi civil szervezetek képviselői (népdalkör, önkéntes tűzoltók, plébánia tanácsadó testület) kísérték a zászlókat végleges helyükre.

Az eseményt jó hangulatú beszélgetés zárta: forralt borral, teával és kaláccsal látta vendégül az önkormányzat a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában