Európa Nap

2019.11.28. 14:51

Újra brillíroztak a Krúdysok

A Krúdy Gimnázium „Blondies” csapata (Both Lili, Kertész Tamás, Orsós Botond, Wesztergom Petra, mindannyian 11. K osztályos tanulók) november 21-én megnyerte a „4for Europe” nevű EU-s verseny nyugat-dunántúli régiós döntőjét.

Az eredményt már másodszor sikerült elérnie a kreatív csapatnak. A verseny meghirdetője és szervezője az Európa Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, és Európa Bizottság Magyarországi képviselete, ill. annak megyei képviselete a Europa Direkt iroda volt. A győzelemmel 5 napos utat nyertek a diákok.

A decemberi országos döntőre azt a feladatot kapták, hogy rendezzenek az iskolában egy Európa Napot, erre jövő héten kerül sor. A nap során a tanulók érdekes előadásokkal, interaktív játékokkal mutatják be diáktársaiknak és tanáraiknak a tagországokat, az EU-t, annak intézményrendszerét, az aktuális kérdéseket. Vendégük lesz dr. Lakatosné dr. Novák Éva , a helyi Europe Direct iroda képviseletében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában