Országos Czuczor Gergely Nyelvművelő versenyt rendeztek Győrben - fotók

Szerdán rendezték meg a Győr-Moson -Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Győri Tagintézmény Talentum Műhelyének szervezésében, a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolában az első országos Czuczor Gergely Nyelvművelő versenyt.

A legmesszebbről Pécsről és a Felvidékről is érkeztek diákok.


„16 évvel ezelőtt az Anyanyelvápolók Szövetsége győri csoportjának vezetősége elé- melynek több mint 30 éve tagja vagyok- azzal a felvetéssel álltam, hogy hagyományt teremtő céllal egy olyan magyar versenyt kellene szerveznünk, mely még nem volt a magyar nyelv-és irodalom versenyek palettáján Győr-Moson- Sopron megyében" – emlékezett vissza Havasréti Béláné tehetséggondozó koordinátor, országos tehetségfejlesztő szakértő, Győr- Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Győri Tagintézmény Talentum Műhelye, a verseny szervezője.


A verseny ezévi meghívott vendégei Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke, Kazinczy-és Pethő Sándor-díjas rádiós újságíró, az első női kormányszóvivő, a Magyar Művészeti Akadémia sajtófőnöke és szóvivője; Kovács Zsuzsanna, az Anyanyelvápolók Szövetségének irodavezetője; Bajnok Ildikó, a Győr- Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója; Blazovicsné Varga Marianna, a Győri Tankerületi Központ igazgatója; valamint Rogácsné Szimeiszter Helga tagintézmény-vezető, országos tehetségfejlesztő szakértő, tehetségfejlesztő pszichológus– voltak.

 

Országos Czuczor Gergely Nyelvművelő versenyt rendeztek Győrben


Megnyitóbeszédet mondott Rózsavölgyi László - Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke.


A Kölcsey Iskola diákjai - Élő Boglárka (8.o.)-vers, Varga Emília (8.o)-fuvola és Erdélyi Dorka(8.o.) -gitár - egy kis műsorral is kedveskedtek.


A verseny idén országossá nőtte ki magát egy sikeres EFOP pályázat elnyerésével, a Győr-Moson- Sopron megyei Pedagógia Szolgálat égisze alatt. Az idei évben 20 diák versenyzett. 5-6. és 7-8. osztályosok.

A versenyen írásbeli és szóbeli feladatokat kell megoldaniuk a tanulóknak. A feladatok nem tananyagot ölelnek fel, de a központi felvételik stílusa felismerhető bennük.


A zsűri tagjai: Rácz Attila Róbertné Trudi, Lőrincz Márta, Faller Eszter,Szabaczky Edit, Frühwirth Ildikó - a Kölcsey Iskola tanára; Dr Unti Mária – Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János kar nyugalmazott docense; Veszprémi-Papp Andrea- Péterfy Sándor Evangélikus Iskolaközpont; Dr Juhász Attiláné- Gyárvárosi Általános Iskola, Havasréti Béláné- Győr- Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Győri Tagintézmény Talentum Műhelye, tehetséggondozó koordinátor, országos tehetségfejlesztő szakértő.


Horváth Ferenc művelődésszervező a szünetben játékoztatta meg a gyerekeket, majd a tanárokat, szülőket.

A verseny eredményei:


5-6. osztály


I. Valent Vilmos - Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány Pest, felkészítő tanár: Rosivall Kinga


II. Baráth Anna - Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola - Felvidék, Komárom, felkészítő tanár: Kocsis Piroska


III. Tóth Beáta Klára- Szent Mór Iskolaközpont, Baranya megye, Pécs Felkészítő tanár: Abai Zsuzsanna


IV. Kovács Ákos - Kodály Zoltán Ének-zenei

Általános Iskola, Győr. Felkészítő tanár: Szalayné Hécz Tünde


V. Györe Sára - Rábapatonai Általános Iskola Felkészítő tanár: Kertainé Bognár Ilona


7-8. osztály


I. Térdig Viktória - Noszlopy Gáspár Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Marcali, felkészítő tanár: Kovácsné Horváth Zsuzsanna


II. Kondor Balázs - Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr Felkészítő tanár: Polczerné Újlaki Csilla


II. Kubik Ármin - Gyárvárosi Általános Iskola, Győr Felkészítő tanár: Dr Juhász Attiláné


III. Károlyi Zsófia - Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Felvidék, Komárom, felkészítő tanár: Kocsis Piroska


IV. Bencsik Lara - Istvánffy Miklós Általános Iskola, Baranya megye, Szigetvár Felkészítő tanár: Rácz Alexandra


V. Hirt Aliza - Istvánffy Miklós Általános Iskola, Baranya megye, Szigetvár, felkészítő tanár: Rácz Alexandra


Írta: Csobay Dániel

Címkék#tudosito_KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában