Tavaszváró dalosünnep Mosonmagyaróváron - fotók

A mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Ház adott otthont a már hagyományos kórustalálkozónak, melyen a város énekkarai léptek színpadra és adtak műsort a népes közönségnek.

kisalfold.hu

A rendezvényt Dr. Iváncsics János alpolgármester köszöntötte, és ajánlotta a közönség figyelmébe. Az intézmény vezetője Keresztény Gyula üdvözölte a megjelenteket, majd konferálta fel a fellépő kórusokat. Elsőként a Clangor Énekegyüttes lépett színpadra Bojér-Varga Szilvia vezetésével, majd az Evangélikus Gyülekezet Énekkara Káléné Takács Erika vezényletével következett, őket a Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör Marquetantné Wagner Ilonanával, utána a Horvát Nemzetiségi Kórus, karvezető: Kiss Veronika, a Lajtha László Vegyeskar pedig Wenczlerné Csiki Ilona vezetésével.

 

Fotók: Talpas Balázs


A Vissz-Hang Vegyes Kar Kiss Veronika és Szodfridt Gyula karvezetővel lépett a színpadra. A Halászi Vegyeskar Sági Tünde vezetésével, a Máriakálnoki Dalkör pedig Marquetantné Wagner Ilona vezényletével mint vendégkórus szerepeltek a műsorban. Az előadók számos ismert és kevésbé ismert dalokat adtak elő a közönség hangos tetszésnyílvánítása mellett. A műsor végén Dr. Iváncsics János alpolgármester oklevelet adott át a kórusok vezetőinek és köszönte meg áldozatos munkájukat és az élményt, melyet dalaikkal nyújtottak. A dalos ünnep zárásaként közös éneklésre került sor. Akik nem fértek fel a színpadra, a széksorok közt állva énekelték a közönséggel együtt a Fornsete: Nyár kánon (Künn a fákon...) c. dalát. A zsúfolási telt színházteremben és azon kívül is szétáradtak a tavaszi dallamok, élményekkel gazdagítva, jókedvre derítve előadót és nézőt egyaránt - írta Tudósítónk, Talpas Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában