Tanévkezdő misét tartottak Kimlén - fotók

Tanévkezdő, "Veni Sancte" szentmisére várták szeptember 2-án vasárnap a település pedagógusait, diákjait a magyarkimlei templomba.

Tudósító

Idén már 20. alkalommal kérték Isten áldását a tanévre, a tanárok munkájára, tanulók kitartására, sikereire. A szentmisét Magyaros László Atya mutatta be, melynek elején Bertalan Tamara hegedűjátékát, Sági Flóra és Fekete Maja verseit hallgathatták meg a hívek.


Jó volt látni, hogy azok is eljöttek, akik korábban tanítottak a falu iskolájában, hiszen számukra ez egy találkozás is az egykori kollégáikkal. Szép számmal voltak jelen a mai nevelők, pedagógusok is. Grundtner Matild augusztus végén ünnepelte kerek születésnapját. 65 éve a falu kántora, ez alkalomból az Atya, Kimle polgármestere és az Egyházközség is köszöntötte.


Hagyomány, hogy a szentmise után közös fotók is készülnek, majd a szervező Német Nemzetiségi Önkormányzat mindenkit egy szerény fogadásra invitált a plébániára. A finom sütemények és italok mellett idézték fel az ismerősök, kollégák, barátok egykori szép emlékeiket, ugyanakkor már tervezték a jövő évi találkozást is.

 

Fotók: Tudósító


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában