Vajda Ferenc Géza kiállítása Győrben a Marcal étteremben

Jó hangulatú kiállításmegnyitót tartottak március 13.-án délután öt órai kezdettel a győri Marcal Étteremben, ahol Vajda Ferenc Géza grafikus,festő és szobrászművész kiállított munkáit tekinthette meg a közönség.

Tudósító

Vendégművészként az Ősfehérvár Alkotó Közösség egyik festőművésze, Szintai Katalin két festményével mutatkozott be.


Klein János kiállításszervező kedves szavaival vette kezdetét a megnyitó,majd Sipos Mari az Ősfehérvár Alkotó Közösség vezetője szólt a megjelentekhez. Többek között elmondta, hogy szeret nyitott szemmel járni , és befogadni a szépet, a jót, ami előbbre visz mindenkit és szebbé teszi az életünket.A nagy sikerű 2017-es évet követően ebben az évben is az a célja, hogy felkeresse, bemutassa az értékeket, a kincseket. Azokat az értékes embereket, akik valami különlegeset, valami egyedit alkotnak és hozzájárulnak a kultúra ápolása, megóvása jegyében mindegy példát mutatva akár a hasznos szabadidő eltöltésére.

Sipos Mari szólt arról is, hogy a mai nap nem szűkölködik különlegességekben , hiszen olyan alkotókat sikerült megnyernie erre a kiállításra mint Szintai Katalint, aki nem csak vászonra viszi a képeket, vagy a fakó, színtelen , olykor cigaretta vagy pipafüstös való világot,a maga mély barázdáival az arcokon . Az emberi érzéseket, a lélek bugyrait kutatva megörökíti az elképzelt valós, vagy elképzelt emberi sorsokat az utókor számára.

Figyelemreméltó és egyedi, amikor életre kelti a nyomasztó szürke, de mégis létező színes arcokat. Edvi Ferenc festőművész ötlete alapján minden alkalommal bemutatunk egy eddig még nem ismert tehetséget, így nem csak versekkel, zenével tehetjük gazdaggá a látványos ünnepi kiállítás megnyitókat, irodalmi napokat.A rendezvényen Gősi Vali győri költő és Bertalan Péter harmonika művész közreműködött.


Andrási Attiláné programszervező mutatta be Vajda Ferenc Géza festő,grafikus,szobrász szakmai életútját.

Tőle tudhatta meg a népes publikum, hogy már fiatal korában valami olyan különlegeset érzett, amire még nem tudta mi a válasz . Valami ott bujkált benne, de még nem tudta igazán, hogy mi volt az ami készül kibontakozni benne. A későbbi középiskolai tanulmányait követően jött rá arra, hogy a rajz az , ami örömet okoz számára. Ahogy telt az idő, családot alapított és szabadidejében nagy lelkesedéssel dolgozott munkáin. A képzőművészeti rajongása nem csupán grafikusi tehetséggel áldotta meg , hiszen ahogy az idő vasfoga tovább pörgött, ő is egyre jobban kezdte úgy érezni , hogy a rajzoláson túl, valami mással is megpróbálkozik. Így került életútjába és azóta is foglalkozik festésszettel és szobrászattal.


A megnyitó végén, Vajda Ferenc Géza , egy kedves munkájával ajándékozta meg Egyházy Dávidot, a Marcal Étterem tulajdonosát. Megköszönte a lehetőséget, hogy az étteremben sok ember számára bemutathatja amit az élet szabott rá,alkotásainak egy szeletét, életének egy darabját.A kiállítás május 6.-ig tekinthető meg.

Szöveg és fotó: Gulyás Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában