Hol van a képen 16 szabad parkoló?

Olvasónk a győri Arrabona udvaron futott bele abba, hogy a 16 az nem tizenhat.

Tudósító

A fenti képen látható digitális tábla a szabad parkolási helyeket lenne hivatott jelezni, de valószínűleg még nem működik tökéletesen. Az egy dolog, hogy szerinte a Jókai parkolóházban nincs szabad hely (ez még akár igaz is lehet, olvasónk szombati e-mailjéből nem derül ki az ellenkezője), az viszont biztosan nem állja meg a helyét, hogy az Arrabona udvar parkolóban 16 szabad hely lenne. A helyzetet odabenn ugyanis a következő kép mutatja.

 

Lapunk munkatársa pénteken este, 21 óra után hasonló esetről tudott beszámolni: az utcáról 16 szabad parkolóhely látszott, odabenn egyetlen szabad parkoló sem akadt. Bízunk benne, hogy még csak a tesztje zajlik a digitális kijelzőnek, és hamarosan tényleg azt mutatja, amit kell, és nem hajt be senki az Arrabona udvari parkolóba szabad parkolóhelyek reményében potyára.


Az útkezelő válasza


A „Hol van a 16 szabad parkolóhely?" címmel az Arrabona udvarnál elhelyezett számlálóval kapcsolatban érdeklődött olvasó-tudósítójuk. A Révai utcában a Posta előtt és az Arrabona udvarban helyeztünk el szabad parkolóhelyeket jelző számlálókat, szaknyelven ezt utcai parkolásirányítási rendszernek hívjuk. Az eszköz alkalmazásának lényege, hogy a parkolóhelyek környezetében elhelyezett számláló a szabad helyek jelzésével tájékoztatást ad a közlekedőknek, így a parkolóhely keresési forgalom csökkenhet.


A Révai utcai szabad parkolóhelyek kijelzőit a Révai utcában, a Szent István úton és a Baross-hídon helyeztük el.


Az Arrabona-udvart figyelő rendszer kijelzője a Bajcsy-Zs. úton látható. A kijelzőket, a vezérlőberendezéseit a napokban szerelték fel terv szerinti állapotuknak megfelelően, a próbaüzem elkezdődött. A figyelt parkolóhelyek alá érzékelők vannak elhelyezve, ezeket össze kell hangolni parkoló helyenként a vezérlőközponttal úgy, hogy az adott parkolóhely szabadon van. Ezt a Révai utcában sikerült elvégezni, az Arranbona-udvari parkolókban azonban még nem. A kalibráláshoz az Arrabona-udvari parkolókat le kell zárni a forgalom elől, de ezzel nem kívánjuk terhelni a belvárosi közlekedőket közvetlenül karácsony előtt – ezt várhatóan a két ünnep között, vagy január elején fogja a vállalkozónk elvégezni.


Az olvasó azt az állapotot fotózta le, amikor a kijelzők működésének tesztelése volt. A próbaüzem lezártával lesz teljes körű a rendszer működése, a tudnivalókról a későbbiekben tájékoztatni fogjuk a közlekedőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában