Barátok közt 30 éve: testvériskolák találkoztak Győrben - fotók

A Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola 30 éve ápol testvériskolai kapcsolatokat az érsekújvári Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémiával.

Tudósító


A születésnapi rendezvényen nagy örömmel köszöntötték egymást a két iskola jelenlegi vezetői és dolgozói, valamint azok a ma már nyugdíjas korú pedagógusok, akiknek közreműködésével a kapcsolat egykor létrejött és azóta is tart. Számtalan közös sport-és kulturális program, szakmai és tanulmányi verseny emléke köti össze a két intézmény tanulóit és tanárait.

A találkozón az SZC képviseletében Gede Eszter főigazgató asszony, a város képviseletében Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte az érsekújvári delegációt, melynek vezetője, Lénárt Péter iskolaigazgató baráti szavakkal köszönte meg a meghívást, fogadtatást és reményeit fejezte ki a sokéves kapcsolat további sikeres alakulását illetően. Az ünnepi műsor után kedélyes beszélgetés kezdődött a régi sítábori emlékekről, matematikai és nyelvi versenyekről, az 1980-as évek határátlépési nehézségeiről.

Az est résztvevői voltak azok a partnercégek is (Nemak Győr Kft, Audi, Vill-Korr Hungaria Kft.), amelyek a duális képzés keretein belül a PÁGISZ tanulóinak oktatásában és az iskola szponzorálásában is aktív szerepet vállalnak. "Jó, hogy az iskolánk egy nagy család, melyben nemcsak magunkra számíthatunk, hanem testvériskolánkra és a minket támogató ipari vállalatokra is" - összegezte Hatos Hajnalka, az iskola igazgatója.


Barátok közt 30 éve: testvériskolák találkoztak Győrben - fotók: Tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában