Miért zárták le a Bem teret Győrben? Megtudtuk!

Mi készül a győri Bem téren? Több munkagép dolgozott a környéken, a parkot szeptember végéig lezárták - vetette fel Olvasónk tudósítói napunkon. Utánajártunk.

Szeghalmi Balázs


Egyrészt pontosan 380 méter hosszú, kényelmesen használható futópályát alakítottak ki a Győr-Szol munkatársai a nádorvárosi téren. "A korszerű, ízületkímélő pályát jövő szerdán (október 5.) 11.30-kor avatjuk. A futópálya kellően széles: mind az iskolás gyerekeknek, mind a felnőtteknek kiváló sportolási lehetőséget nyújt hamarosan" - mondta a helyszínen Röck Samu testnevelő tanár, aki szakmailag felügyelte a pálya építését.


Videó: Cseh Róbert

A kutyások több figyelmet érdemelenének

"A magam részéről örülök a futópályának, remélem, sokan fogják használni az egészségük megőrzése érdekében" - kezdte érdeklődésünkre Csebi-Pogány András, aki rendszeresen sétáltat kutyát a Bem téren. "Úgy hallottam, hogy több új parkolóhelyet alakítanak ki a téren. Ezt szintén üdvözlöm, mivel a parkoló autók miatt egyre keskenyebb a közlekedő sáv. Nem ritkán előfordulnak kisebb koccanások a téren, sajnos, nekem is húzták már meg a kocsimat. Érdemes lenne az egyirányú közlekedés bevezetni az egész téren" - mondta a győri férfi. "Miben van hiányérzetem? A kutyákat sétáltató, felelősen gondolkodó gazdák többet figyelmet érdemelnének. A kutyapiszoknak mindig magam hozom a zacskót, de miután megtelt, nem teszem szívesen a köztéri kukákba. A kulturált megoldás az volna, ha a kutyaürüléket külön gyűjtőedénybe dobhatnánk" - zárta szavait Csebi-Pogány András.


Csebi-Pogány András


A parkolóhelyek száma megduplázódik

"Valóban parkoló- és járdafejlesztés kezdődik rövid időn belül a Bem téren. A tér Szigethy Attila út felőli oldalán, minimális zöldterület igénybe vételével, fák kivágása nélkül bővítjük a forgalmi sávot kétszer háromméteresre. A beruházás végeztével 47 parkolóhely áll az autósok részére, a jelenlegi helyek száma körülbelül megduplázódik majd. A közvilágítás vezetékeit, az internetes kábeleket a föld alá süllyesztjük. A Bem tér teljes egyirányúsítását megvizsgáltuk: a környező utcákra gyakorolt hatás miatt nem támogatjuk ezt a lehetőséget" - válaszolta érdeklődésünkre Máthé-Tóth Péter.


A futópálya szinte készen, hamarosan épülnek az új parkolók is - fotók: Cseh Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában