Íme, a legjobb győri tudósítói anyagok - ezek a hírek értek 25 ezer forintot!

A kisalfold.hu keddi tudósítói napján számos érdekes információ, fotó, videó érkezett szerkesztőségünkbe. Az Olvasói híreknek egytől egyig utánajártunk, mutatjuk a végeredményt. Öt tudósítót 5-5 ezer forinttal jutalmaztunk, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

Szeghalmi Balázs


Több parkoló lesz a Bem téren

Mi készül a győri Bem téren? Több munkagép dolgozott a környéken, a parkot szeptember végéig lezárták - kérdezte Olvasónk. Egyrészt 380 m hosszú futópályát alakítottak ki a téren. Az ízületkímélő pályát jövő szerdán (október 5.) 11.30-kor avatják fel.


Tudósítói napunkon Olvasónk, Csebi-Pogány András elmondta: örül a futópályának és az új parkolóknak a Bem téren, de azért hiányérzete is van.

Tudósítói napunkon Olvasónk, Csebi-Pogány András elmondta: örül a futópályának és az új parkolóknak a Bem téren, de azért hiányérzete is van.

"A magam részéről örülök a futópályának. Úgy hallottam, több új parkolóhelyet alakítanak ki a téren. Ennek is örülök, a parkoló autók miatt egyre keskenyebb a közlekedő sáv. Miben van hiányérzetem? A kutyákat sétáltató gazdák többet figyelmet érdemelnének. A kutyapiszoknak mindig magam hozom a zacskót, de miután megtelt, nem szívesen teszem a kukákba. A kulturált megoldás az volna, ha a kutyaürüléket külön gyűjtőedénybe dobhatnánk" - mondta Csebi-Pogány András, Bem téri lakó.

"Valóban parkoló- és járdafejlesztés kezdődik rövid időn belül a Bem téren. A tér déli oldalán fák kivágása nélkül bővítjük a forgalmi sávot kétszer 3 méteresre. A beruházás végeztével 47 parkolóhely áll az autósok részére. A jelenlegi helyek száma körülbelül megduplázódik" - válaszolta érdeklődésünkre Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet mérnöke.

Teltház a Petőfi híd alatt

"Mindig nehéz üres parkolót találni a győri Petőfi hídnál. Most is így van, mindig így van" - írta Olvasónk. Megnéztük: valóban "szokásos" nap volt a keddi, reggel negyed 9-re teljesen megtelt a belváros utolsó ingyenes parkolója. Rögtönzött népítéletünkre 300 szavazat érkezett: a voksolók jelentős része szerint nehéz megállni itt.


Ismét teltház.

Ismét teltház.

Szemeteszsákok a földön

Hasonlóan jó kérdés volt, hogy miért vannak rendszeresen szemeteszsákok a földön Győrben? Tudósítónk az egyik fotót a Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút találkozásánál, a másikat Nádorvárosban készítette. "A GYHG logóval ellátott kék zsákot közületek, például éttermek vásárolják, vagyis fizetnek a szemétszállításáért. A Bem téren nem jó helyre, zöldövezetben tették ki a szemetet. A zöld színű, Győr-Szol-os zsákot munkatársaink használják, akik a közterületen eldobott szemetet gyűjtik össze naponta Adyvárosban" - tudtuk meg Ozsvárt Tamástól, a Győr-Szol kommunikációs vezetőjétől.


Adyvárosban napi jelleggel gyűjtik az eldobott hulladékot a Győr-Szol munkatársai: ez a szemét lapul a zöld zsákokban.

Adyvárosban napi jelleggel gyűjtik az eldobott hulladékot a Győr-Szol munkatársai: ez a szemét lapul a zöld zsákokban.

Felbontott buszöböl Adyvárosban

"A Tihanyi Árpád úton nyáron túrták fel a buszöblöt, hetek óta semmi mozgás. Meddig kell várni a probléma megoldására?" - kaptuk az újabb kérdést. Olvasónk szerint a délutáni csúcs idején ez hátráltatja a forgalmat Adyváros egyik közlekedési ütőerén. "Augusztus végén nyitottuk fel a bazaltbeton felületű autóbusz öbölben táblányit. A betonburkolat alatt kórház felé tartó hőtáv-vezeték födémjei szintén sérültek voltak. Az új födémek gyártása most történik. A bazaltbeton kötése hosszabb időt vesz igénybe, így október közepe előtt nem tudjuk visszaadni a forgalomnak a buszöblöt" - mondta Máthé-Tóth Péter.

Októberben fog eltűnni a gödör a Tihanyi úton.

Októberben fog eltűnni a gödör a Tihanyi úton.

Vandálok gyújtottak fel három szelektív szemétgyűjtőt a Bartók Béla úton

No komment.

No komment.

Emberségből jeles

Múlt héten csokoládés, kedden palacsintás zacskót fotózott egyik Olvasónk a győri Kassák utcában. Tudósítónk hozzátette: balsorsú hajléktalanoknak rakja ki az édes falatokat az egyik lakó.

Csoki után palacsintát kaptak a hajléktalanok.

Csoki után palacsintát kaptak a hajléktalanok.
A további tudósítói anyagokat ide kattintva nézhetik meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában