Jubileumi Deák-est

December 11-én rendezték a Richter Teremben az immár hagyományosnak mondható Deák–estet, amelyen megemlékeztek a diákok névadójuk, Deák Ferenc név-és születésnapjáról.

Tudósító

A rendezvényt rendkívülivé tette, hogy az iskola idén ünnepli a 100. tanévét.

A Deák-est célja, hogy tanulóink megmutathassák tehetségük sokszínűségét diáktársaik, tanáraik és szüleik előtt.

Az est fővédnöke, Mayer Andrea, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökhelyettese ünnepi beszédében köszöntötte az iskola tanulóit, pedagógusait és a megjelent hozzátartozókat. Kiemelte a Deák-iskola eredményes munkáját, maradandó értékeit.


Az est lézer show-val kezdődött, majd színvonalas előadásokkal folytatódott. Fényképek segítségével sikerült felidéznünk az iskola 100 éves múltját. A 10. e osztály fiútanulói egy Deák Ferenc életéből készült jelenetet adtak elő. A műsorszámot korhű jelmezekkel tették még látványosabbá a szereplők. A darab érdekessége, hogy a szerző az iskola egyik volt tanítványa, Nagy Ignác.

A 9. e osztály tanulói Szophoklész Antigoné című darabját vitték színre. Néptánc és zenei produkciókban is gyönyörködhetett a közönség. A tanárokból álló Deák Teachers Band is osztatlan sikert aratott. A nagymegyeri testvériskola igazgatónője is köszöntötte az ünneplő Deák-iskolát.


Kovácsné Zimborás Ágnes igazgató asszony megjutalmazta a Ki mit tud? győzteseit, elismerést kaptak a kiváló sportolók és a főzőverseny nyertesei.

Az est a 9. osztályosok bemutatkozó műsorával folytatódott, amely látványos elemekkel tarkított, humort és jókedvet sem nélkülöző produkciók voltak. Végezetül a hagyományos, vidám Deák-eskü következett, ezzel az eskütétellel hivatalosan is deákos diákokká váltak jelenlegi első évfolyamos tanulók.

Örülök, hogy az est nézői között lehettem...

Kertainé Káposzta Hedvig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában