Családi biciklitúra az Alpokalján - fotók

Jó hangulatban és kellemes elfáradással telt az első alkalommal megszervezett családi kerékpártúra.

Tudósító


A Fertődért Egyesület a környező települések támogatásával nemrég kerékpáros körtúrákat leíró térképes kiadványt adott ki és az ebben leírt 65 kilométeres Alpokalja körút bejárására családi kerékpártúrát hirdetett meg május elsejére.

Az Esterházy-kastélytól tizenketten indultak el, majd a létszám Fertőszentmiklóstól megduplázódott a környék, különösen Agyagosszergény lelkes kerékpárosainak köszönhetően.

Családi biciklitúra az AlpokaljánAz első pihenő a röjtökmuzsaji kastélyparkban volt, ahol finom bodzaszörppel fogadták a résztvevőket. Egy defekt megjavítása után Nagylózs volt a következő állomás, ahol a megújuló játszótéren a polgármester mondott köszöntőt. Kisebb emelkedők után a déli harangszó már Sopronkövesden érte a csapatot, ahol az újonnan kialakított kerékpáros pihenő és játszótér mellett Fülöp Zoltán polgármester és kis csapata fogadta a kerekezőket.

Innét együtt haladtak a Szent László kápolnához vezető Cifra-híd és gyalogút bejáratánál található pihenőhelyhez, ahonnan a polgármester kalauzolásával gyalog tették meg a kápolnához vezető, 10-15 perces sétautat. Itt hamarosan a szép kilátás mellett a Fehér Csárdából megérkezett finom ebédet is élvezhettek.

Visszatérve kerékpárokhoz, Ausztrián át dimbes-dombos tájon vezetett az út szántóföldek és szélkerekek mellett, mígnem Deutschkreutzot elhagyva Nagycenken, a kastélyparkban pihentünk újra és hárítottak a csapat ügyeskezű tagjai egy újabb defektet.

Innét már csak egy nagy lejtő volt hátra Hidegségig, ahol rátértek a rendkívül forgalmas Fertő-parti kerékpárútra, és hamarosan egy közös fagyizással Fertődön zárták a reggel megkezdett kört és a jó hangulatú közös biciklizést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában