1. Győri Országos Mazsorett Fesztivál

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség idén ünnepli 20 éves jubileumát. Ennek jegyében 2014. május 17-én rendezték meg az I. Győri Országos Mazsorett Fesztivált az Egyetemi Csarnokban.

TudósítóGyőr önkormányzata nevében Borsi Róbert képviselő nyitotta meg a rendezvényt. A csoportok köszöntése és a zsűri bemutatása után átadták a 2013. évi legjobb zászlós koreográfiáért járó különdíjat, melyet a debreceni Jónásné Bacsó Mónika és a kapuvári Cserpesné Buzási Beáta művészeti vezetők érdemeltek ki.

A nagyszabású fesztiválon Debrecen,Hajdúböszörmény, Eger, Budapest, Naszály, Kapuvár, Sárvár és Csepreg városainak 20 mazsorett csoportja részvételével 260 mazsorett /6-25 éves/ versengett az oklevelekért 4 korosztályban. A nemzetközi szabályzat alapján előírt elemeket tartalmazó, pom-ponnal, bottal, zászlóval előadott 50 produkciót a szakmai zsűri értékelte, melynek elnöke a Szövetség Mazsorett szekciójának vezetője, dr. Tóthné Rozsályi Judit volt.


A közönséget a Trilla mazsorett csoport mellett Cserpes Laura, Gesztesi Máté, ifjú győri balett növendékek, tehetséges fiú tornászok és a kapuvári Movement Dance School modern táncosai nyűgözték le színvonalas bemutatóikkal.

A fesztiválon közreműködött a Győri Rába Fúvószenekar is, gondoskodva a jó hangulatról.

A megyénket képviselő Kapuvári Ifjúsági Mazsorett Együttes tagjai szép sikereket értek el szorgalmas munkájuk eredményeként.

Az I. korosztályban a 6-10 évesek között a kis BÓBITÁK csoportja ARANY, a CSIRIBIRI csoport KIEMELT ARANY oklevelet érdemelt ki.

A II. korosztály 10-14 éves lányai show és pom-pon kategóriában is indultak. A NYITNIKÉK
csoport teljesítményét MINDKETTŐBEN KIEMELT ARANY oklevéllel jutalmazták.

A fesztivál koreográfiai különdíját zászló kategóriában a zsűri elnöke Cserpesné Buzási Beátának, a kapuvári mazsorettek művészeti vezetőjének adta át.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akiknek munkája és önzetlen támogatása nélkül ez a fesztivál nem jött volna létre.

Brányi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában