Egyházzenei koncert Szanyban

Szombaton egy éves jubileumi egyházzenei koncertjüket rendezték meg a szent falak között a Harmónia Kórus tagjai Szanyban.

Tudósító


"A lelkeknek megnyílásra van szükségük, hogy megtalálják az egymásra figyeléshez, az összefogáshoz, a szeretethez, a Teremtőhöz vezető utat" - nyilatkozta egy évvel ezelőtt a Kisalföld napilapnak Pécsi László, aki a Harmónia Kórus alapítója volt.

"Elmúlt egy esztendő, ami rendkívül jól sikerült, neves rendezvények sorozata, és különféle kulturális műsorok sikeres produkcióit tudhatják maguk mögött a kórus tagjai. Az eltelt időszak alatt, a vezető Pécsi László elhagyta a kórust, majd az énekkarból választottak maguknak vezetőt a tagok.

Fotó: Gulyás Attila.

Fotó: Gulyás Attila.

Az erkölcsi támogatást a helyi emberektől kapják a kórus tagjai, akik
mindvégig koncertek alkalmával, vastapssal méltatják a mindig felkészült
kórus tagjait. Így történt ez szombaton délután öt órakor is, a Szanyi Római Katolikus Templomban. Egy éves jubileumi egyházzenei koncertjüket rendezték meg a szent falak között a Harmónia Kórus tagjai.

A negyven perces összeállításban az egyházzenei produkción túl, egy Dés László szerzemény is felcsendült a templom oltára előtt. A megjelent közönség hatalmas koncentrációval kísérte végig a műsort, és minden egyes felvezetőt követően, várakozó pillantásokkal nyugtázták a folytatást.

Élményt adott a koncert mindenki számára, hiszen abban benne volt egy év összeszokottsága, az éneklés utáni szeretet kiteljesedett pillanatai is.

Az amatőr éneklőkből álló csoporttagok között zenei képzettséggel rendelkezők is vannak, akik irányítják az Istentől tehetségként kapott tenni akarást és az énekhangok tisztaságának megőrzését" - írta tudósítónk Gulyás Attila 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában