Jubiláló házaspárok ünnepe Szanyban

Vasárnap délelőtt kilenc órakor a háromtornyú katolikus templom harangjai jeles esemény miatt is jelezték a szentmise kezdetét.

tudósító

Mint az már hagyomány Szanyban, most is a jubiláló házaspárokat köszöntötték. Két hatvan éves jubiláló pár is volt az ünneplők soraiban.

A csodálatos hangú szanyi orgona a helyi Szent Imre Dalárda és Magyar Zoltánné kántor énekével igazán meghitt ünnepség vette kezdetét. Tóth Imre atya a szentmise szentbeszéde során elmondta a megjelent hívek és a jubilálók számára, hogy az ő ünnepük egyfajta példamutatás, ugyanis a mai fiatalok nem merik elkötelezni magukat a házasság szentségével. A rohanó életritmus és a változó jellemek bizonytalanná teszik a fiatalságot. Nem mernek egy olyan esküt tenni, ami lekötné őket egy egész életen át. Sajnos egyre gyakoribbak a válások, ami most is bizonyítéka a jelenlegi generáció bizonytalan életének. Ebben a bizonytalan világban viszont az elmúlt évtizedek azok, amelyek példát tudnak mutatni annak érdekében, hogy létezik hűség, életen át való együttélés, ami a jóban és rosszban való együttes kitartást tudja eredményezni.


A szanyi jubilálók nevében néhányan a szentmise végén virágcsokorral köszönték meg Tóth Imre atyának az ünnepi szentmisét, hogy gondolt rájuk azon boldog pillanatok alatt, amikor is az eltelt évtizedek emlékei peregtek vissza a szent falak között.

Hangos orgonaszó kíséretében Tóth Imre plébános emléklapokat adott át a jubiláló házaspároknak, amit a helyi önkormányzat készített el a jeles napra.60 év

Sipőcz Ferenc – Simon Gabriella

Horváth Ignác – Horváth Rozália Rózsa


40 év

Funtek László – Orbán Lívia

Lukács Béla – Hegyi Zsuzsanna

Funtek István – Szanyi Katalin

Vicsápi Géza Tamás – Ács Anna

Bögöly István – Radics Margit

Nagy Ottó – Puskás Márta

Töreki Gyula – Kiss Mária

Szabó József – Tóth Terézia

Tóth Ferenc – Huszár Erzsébet

Süle Zoltán – Schnatner Marianna

Magyar László – Pethő Anna Ildikó

Huszár Antal – Hajszán Teréz

Keszler József – Császár Anna30 év

Katona László – Fülöp Ilona

Koroknai György – Családi Margit

Kocsis Imre – Nagy Margit25 év

Berkes László – Funtek Katalin

Kovácsovics László – Hegyi Kinga

Kovács József – Szabó Márta

Bella Árpád – Funtek Ágota

Helyes György – Szijártó Judit

Szabó István – Puskás Gyöngyi

Kiss Gyula – Edvi AndreaGULYÁS ATTILA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában