A tél megint játszik velünk

Körülbelül egy hete az a hír járta, hogy karácsonykor plusz 10 fok lesz. Mindenki ledöbbent, hogy ez lehetetlen: plusz 10?!

tudósító

Ez azért is meglepő volt, mert szombat déltől szakadt a hó, és szinte egész éjjel nem is hagyott alább. Kaptunk egy kis ízelítőt a télből - konkrétan elhúzta előttünk a mézes madzagot.

Az embert szinte egyből elönti a karácsonyi életérzés, amint elkezd esni a hó. Nos, igen, ez volt majdnem egy hete, mikor még az embereknek ezer dolga volt - a karácsonyi bevásárlás miegymás, most szenteste napján, amikor az emberek lenyugszanak, a helyén a karácsonyfa és minden eltervezett ajándékot megvettünk... Élveznénk is már az otthoni melegben a hóesést, erre mi van?

Azt hiszem, nem túlzom el a dolgot, ha azt mondom, szinte nyárias az időjárás. A jósoknak megint bejött a jövendölés.

Azért ez elég szerencsétlen húzás volt a tél részéről, meg kell hagyni. Az ember elgondolkodik azon, hogy jól tette-e mikor megvette azt a vastag sálat, meg a kesztyűt, a gyerekeknek a hótaposót.

De ki tudja ilyen időjárás mellett lehet holnap, megint elkezd szakadni a hó, és akkor ott tartok ahonnan elindultam? Hiába, nem véletlenül hallunk annyit az üvegházhatásról meg az éghajlatváltozásról - valószínű, hogy ez a mellékterméke.

Addig pedig próbáljunk hozzászokni az időjárás szeszélyességéhez és élvezzük a napsütést - így karácsony táján.

Németh Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában