Csak többedszerre érték el a rendőrséget telefonon

Csütörtökön 17.30 perckor szemtanúi voltunk, hogy gyalogosokat gázolt el egy fiatal Suzukis autós a Dunakapu tér melleti gyalogátkelő helyen - írta olvasónk. A rendőrséget egy ideig hiába hívták.

tudósító


A gépjármű a hídról kanyarodott nagy sebességgel és elütött egy középkorú házaspárt. (A hídról mentek a belváros felé és már majdnem átértek a zebrán.) Könnyebb sérüléseket szenvedtek. A fiatalember eléggé ingerült volt, szinte még a gyalogosokat hibáztatta.

A rendőrséget és a mentőket mi hívtuk, a dolog érdekessége az, hogy a rendőrségi ügyeletes jelentkezéséig viszonylag sokat kellet várni. A 112-es számot gyorsan felvették, de ők még kapcsolták a következő ügyeletest, amit 20-25 csörgés után sem vettek fel, ekkor inkább hívtuk a 104-es számot, ahol a 3. kicsörgés után felvettük, és küldték a mentőt. Ezután a 107-et hívtuk, ahol ismét kb 15 kicsengés után semmi, ekkor jött ismét a 112 hívása, ismét várakozás, az egyik ügyeletes felveszi, majd kapcsol a következőhöz, végül jelenkezett a megfelelő ügyelet, ahol közölték, hogy a mentők már értesítették őket.

Jelen esetben nem múlt emberéleten, hogy 20-25 kicsengés után nem vette fel a 107 a telefont, de mi van akkor, ha éppen megtámadtak minket, akkor eléggé idegörlő lehet a bemondott szöveg: "Az ügyeletes jelenkezéséig kérem várjon!" Az indok az volt, hogy túl sok a baleset! Talán a rendőrségnek el kellene gondolkodnia az ügyeletesek létszámán.

A fagyizó előtti zebrán már sok veszélyes átkelést láttunk, főleg a hídról kanyarodó autók veszik be nagy sebességgel a kanyart. Sokan nem is látják, hogy ott gyalogátkelő van, mert a festék már eléggé kopott és a tábla közvetlenül az átkelő után van. Egy figyelmeztető tábla kihelyezésével a hídról lekanyarodók talán jobban odafigyelnének a gyalogosokra, esetleg villogó lámpa kihelyezésével biztonságosabbá tehetnék az átkelést.

Tisztelettel : Kelemen György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában