Ökoiskolások a Városi Kollégiumból

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az ÖKOISKOLÁK 16-17 éves tanulói számára jelentetett meg pályázati kiírást, Környezetvédelem diákszemmel címmel. A versenyen szép eredményt értek el a VÁrosi Kollégium diákjai.

tudósító

A kiírók angol nyelven írt, tíz diából álló power pointos ppt. előadásokat vártak a kétfős csapatoktól.

A mosonmagyaróvári Városi Kollégiumot Fekete Ramóna és Pató Kitti diákok képviselték. Felkészítőjük Varga Bálint tanár úr volt.

Az ökoiskolások angol nyelvű kiselőadásuk keretében mutatták be a kollégium valamennyi környezetvédelmi tevékenységét: a szelektív hulladékgyűjtést, a parkosítást,az avar-és szemétgyűjtést, a
természetvédő táborozásaikat, ismeretterjesztő kiállításaikat, felújításaikat, energiatakarékos beruházásaikat.

A huszonöt beérkező pályázatból a szakmai zsűri a 3. legjobb pályázatnak a Városi Kollégium munkáját tartotta. A csapat a minisztérium Környezetkutatási, oktatási és informatikai koordinációs főosztályának meghívására, a 2008. december 17–ei szakmai találkozón a szakemberek előtt is bemutathatták előadásukat.A zsűri, értékelésében kiemelte a kollégium példamutató környezetvédelmi munkáját,és a diákság aktív részvételét a különböző zöld programokon.

A nyertes kollégisták és felkészítőjük értékes könyvjutalomban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában