Dr. Papp Lajos előadása Szanyban

Szanyban, délután három órakor, vidékről és Szanyból érkeztek a zsúfolásig megtelt Dózsa György utcai Házasságkötő Terembe, ugyanis a világhírű orvos - professzor – szívsebész, Dr. Papp Lajos tartott előadást a helyszínen. - írja tudósítónk.

tudósító

A program kezdetén Tóth Imre szanyi plébános köszöntötte a megjelenteket és a professzor urat. Az érdekes, és őszinte élményekre alapozott előadás során, a fő szempontot a szeretet jelentette. A középpontba a vallást, és az emberek cselekedeteinek fontosságát tartotta kihangsúlyozni a szívsebész. Kitért azokra az időkre is, amikor a felvilágosodás korában, az emberek viselkedésükkel nem igazán mutattak példát embertársaiknak . a gonoszság és az irigység egyre jobban feltörekvőben van a társadalomban, aminek csakis az emberek tettei tudnak befolyásolást gyakorolni.


A Biblia szavaira és Márai Sándor írásaira alapozottan is részletezte Dr. Papp Lajos azt a legfontosabb örök igazságot, hogy az életben mindig tudnunk kell azt, hogy honnan származtunk, soha ne feledjük el életünk kiinduló pontját. Ha pedig ezt tudjuk, akkor képesek vagyunk úgy élni, ahogy azt elvárhatja tőlünk minden ember, és legfőképpen az Isten. Sokan vannak, akik vallásos embernek tartják magukat, de megvetik azt, aki másik vallásban éli életét. Be kell látni, azonban azt, hogy hiába létezik más – más vallás a Földön, mert a vallás más csupán, az Isten ettől függetlenül ugyanaz. Tehát, hiába akarunk megváltozni, és elfeledni, hogy honnan indultunk el az élet rögös útjain, ha a kezdő lépéseinket már ismerik az emberek.


Az előadás közel 75 percében politikamentesen zajlott a kibontakozás, ahol ugyan előkerült a 2004. december 5-i népszavazás, és szó volt a 2006. október 23-i televízió ostromról, ugyanakkor mindvégig a szeretet átfogó ereje töltötte be az előadás mondanivalóját. Két kérése volt a professzor úrnak, hogy amikor az előadással végez, ne tapsolják meg, és zárásként énekeljék el együtt, felállva a „Boldog asszony anyánk" éneket. Az együttes éneklést követően, zárszóként köszönte meg Tóth Imre atya a professzor előadását, majd helyi vonatkozású könyv ajándékot, és egy üveg vörösbort nyújtott át számára. A vidékről érkezettek és a helyi lakosok, élményekben gazdagon térhettek haza otthonukba.

Gulyás Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában