Kulturálatlan az autóspihenő a 85-ös mellett

Sopron és Kapuvár között a kiszélesített 85-ös főút régi szakaszaiból autóspihenőket alakítottak ki, de nincs szemetes, pad és wc, van viszont rengeteg szemét.


Sopron és Kapuvár között a kiszélesített 85-ös főút régi szakaszaiból autóspihenőket alakítottak ki.


Nagy öröm ez az autós társadalomnak, hogy a felcseperedő fenyőfákkal határolt út mellett biztonságosan megpihenhetünk, felvehetjük a mobiltelefont, megehetjük a hazait.


Ahol azonban emberek vannak, ott szükség lenne szemétládára , persze olyanra a mit a magyar gyakorlattól eltérően rendszeresen ürítenek is, szükség lenne WC-re, amit a magyar gyakorlattól eltérően takarítanak is, szükség lenne kézmosóra, ahol a magyar gyakorlattól eltérően folyik a csap.Akik ezeket a parkolókat kialakították vajon miért nem gondoltak erre? Mert ezek a szolgáltatások itt még nem működő állapotban sem léteznek.
Ennek hiányában idegenforgalmi kultúránk bizonyítványaként törvényszerűen kialakul az árokban lerakott szemét, emberi mocsok. A városban perceken belül rákerült a szélvédőmre a büntetés "park rongálása" címén , amikor ráálltam a sáros, fű nélküli járdaszegélyre. Akkor gondolkodtam el rajta, ennek vajon ki a felelőse ?

Faragó Mihály
Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában