Mackófesztivál Peresztegen

Pereszteg - <em>Szeptember 19-20-án tartottuk falunkban hagyományteremtő szándékkal az Első Peresztegi Mackófesztivált.</em> - írja peresztegi olvasónk.

tudósító

Pénteken délután a Faluházban Zambóné Németh Ilona jegyzőnő a jelképes mackó- szalag átvágásával nyitotta meg a fesztivált. Ezt követően mackós versek, mesék előadása, daltanulás, lufifestés és a Mackóasszonykórus műsora következett. Közben megtekinthették a vendégek a több száz plüssmackóból álló kiállítást, melyre Peresztegen kívül Sopronból, Budapestről, Miskolcról is érkezett maci. A legidősebb több mint 50 éves volt. A Mackópályázatra szintén száznál is több rajz, vers, mese érkezett. Szombaton a Faluházban kreatív tevékenységeké volt a főszerep. Volt arcfestés, lufifestés, rongyból mackókép-ragasztás, mackós tesztek, kifestők, só-liszt-gyurmázás, fára és kőre festés. Eközben pedig a fára rajzolt macikat ügyes kezű anyukák kiégették. Voltak ügyességi versenyek is.

További fotókért kattintson ide!


Délután a Peresztegi Bábszínház nagyon színvonalas előadásában a Mosó Masa Mosodája című vidám mesét láthatták a fesztivál résztvevői. Tombola, zsákbamedve, mackóbüfé és közös mondókázás színesítette még a délutáni programot. A fesztivál végén a díjak átadására került sor, a legügyesebb résztvevők oklevelet és szebbnél-szebb mackós ajándékokat vehettek át. A közönségdíjas kisóvodás, a verset és rajzot egyaránt beküldő Gosztola Kincső egy hatalmas plüssmaci gazdája lett. A fesztivál nem jöhetett volna ilyen színvonalasan létre a Polgármesteri Hivatal, az Óvoda, az Iskola, a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet, a Posta dolgozói a Baba-Mama Klub anyukái és a helyi vállalkozók támogatása nélkül, melyet ezúton köszönünk a peresztegi gyermekek és szülők nevében. A Fesztivál bevételét az Óvodának és a Baba-Mama Klubnak ajánlottuk fel.

Üdvözlettel: Csókáné Maráz Kornélia és Péter Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában