Álomesküvő Székesfehérváron

Kimondták az első "igen"-t a város Álompárja, Nagy Tímena és Zimmermann Zoltán.

Tudósító - Márkus Hilda

Elsőként volt az esküvő a Hiemer-ház új házasságkötő termében. Több hónap után került sor erre az esküvőre. Az önkormányzat januárben tett közzé felhívást, amelyben Székesfehérvár Álompárját keresték, hogy az ő esküvőjükkel avassák fel a Himer-ház barokk-rokokó házasságkötő termét. Több pár jelentkezett, s végül a zsűri 3 döntőst válalsztott ki. Rájuk interneten lehetett szavazni, s áprilisban kiderült hogy a fenti fiatal párt választották Álompárnak.Részükre az önkormányzat ígéretet tett az esküvő, a lakodalom költségeinek átvállalására szponzorok révén.Természetesen én is láttam a szép ifjú párt.Sőt, a hintót a pacikkal együt még a pár nélkül is, ugyanis a házunk előtti virágboltból vitték a koszorút!
Amely gyönyörű csepp alakú, fehér és barack színű rózsákból kötődött.

Délután négy órakor indult a pár a városba, hogy megmutassa magát a Fehérváriaknak. Taps és újjongás fogadta őket, s a fehérvári lovas huszárok kísérték a hintót..A szép, új házasságkötő teremben először Zoltán vonult végig a széksorok között, majd sorban érkeztek a tanuk, a koszorúslányok, majd a fő látványosság: természetesen a csinos menyasszony.A ceremónia egyébként a szokásos módon zajlott. A boldogító "igen" után volt csokordobás, tányértörés, melyet még az utca embere is láthatott. Előszőr a menyasszony dobta el a csokrát, amelyre sok ifjú hölgy csapott le. Később a vőlegény hajította a facér férfiaknak az asszonya combjáról lehúzott harisnyakötőt.Közben galambröptetés sem maradt el, hófehér madarak a városháza épületének erkélyéről repültek föl, hogy hírét vigyék az esküvőnek!Mi, az utca népe is jól szórakozott. Sok boldogságot az ifjú párnak!

Fotó és szöveg:  Márkus Hilda

Címkék#tudosito_KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!