Varkocs kapítány kíváncsian nézett...

Csütörtökön a híres Varkocs kapítány szobrunk - aki rendületlenül áll alapzatán - a tudosításom fő helyén kíváncsian nézett körül a sok ember láttán. Igazán megszokhatta volna már, hiszen nyaranként minden hónap egyik csütörtökén zene, dal, irodalom, kiállítás, tánc hallatszik a Napantikvárium előtti téren.

Tudósító - Márkus Hilda

Csütörtökön sem volt másképpen. Olyan jó érzés volt körültekinteni a sok ember láttán, aki leült a kirakott, szinte hívogató székekre, hogy szórakozzon egyet, s együtt legyen. Mindezek közepette irodalmi tudását is pallérozhatta.Most szó szerint a Mesék mezején sétálhattunk... Az antikvárium bemutatásaként került sor ugyanis elsősorban Bokros János költő posztumusz kötetének bemutatására. Temesvári Márta tolmácsolta a verseket szóban, Cserta Gábor pedig megzenésített formában kedveskedett a nagyérdeműnek.

Fotók: Márkus Hilda

Fotók: Márkus Hilda

Kedves vendég volt még Bakonyi István és a költő lánya, Bokros Judit. A fenti című verseskötet gyermekeknek a Vörösmarty társaság és a város honatyáinak és honlányainak összefogásával kiemelkedő módon jelenhetett meg.Köszönet érte, hiszen a gyermekek nagy örömmel fogják forgatni, hiszen nekik való versek vannak benne, szép formátumban, illusztrációval.

Rideg Ferenc csodálatos fotóiban is gyönyörködhettünk. Varga Hana írónő saját írását tolmácsolta nekünk. Eper pedig remek hangon énekelt.

A közönség igy búcsúzott egymástól: Augusztusban ugyanitt találkozunk!

Tisztelettel:

Márkus Hilda
Székesfehérvár

Címkék#tudosito_KO
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában