III. Velencei-tavi Nyári Játékok színes kavalkádja

Szép napot mindenkinek! Hét vége felé, pénteken sárközi lakodalomban voltam. Nem is feledem el sohasem. Elmesélem nektek is... <br> <br>

tudósító

Sajnos, tegnap befejeződött a III. Velencei-tavi Nyári Játékok színes kavalkádja. Ott voltam részese a lakodalomnak is.A színpad mögött készülődtek a decsi Csillagrózsa Hagyományőrző Néptánc Együttes tagjai, mi meg a nézőtéren vártuk őket izgatottan. A leendő menyasszony egy szál hófehér alsóban várakozott, hogy a nézők szeme láttára a szülék felöltöztessék a sárközi menyasszonyi ruhába, miközben a lánytársak énekeltek, ezzel segítették a türelmes lányt, amíg rákerült a sokszoknya, a fejdísz.A sárközi menyasszonyán 6-8 slingelt rokolya, színes szoknya, hajában hátpántlika, fején a fejdísz mellett mirtuszkoszorú. Mindezt mi láttuk, s igazán hálásak voltunk az előadóknak. Ahogy a menyasszony tűrte a sok rokolya felvételét, s mosolyogva tette mindezt! Orvostan hallgató létére igazán kedves, szép látvány volt összességében!

 


Az öltöztetés után kezdődött a lakodalmas, annak minden mozzanatát zanzásították táncban, a vőfély mondandójában. A decsi táncosok pillanatok alatt mozgalmas táncházzá változtatták a színpadot.
Idézet a vőfély mondandójából:

"Az új párt éltesse az Isten... legyen az életük csörgedező patak, amely élteti a termékeny partokat. S mint patak partja nevel virágokat, Ők is neveljenek szép kis utódokat!"


Úgy legyen!

Címkék#tudosito_KO
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában