Eve Six koncert: Háncs tanár úr, a dugó húzó

Csorna - Putyilov rockkoncertet várt a fesztiválon. Aztán úgy alakult, hogy félbe szakadt az Eve Six koncertje, mert áramtalanították a zenekart.

tudósító

Kedves Naplóm!

Tegnap hatalmas baklövésnek voltam tanúja. Példázza az emberi borjúság és a böszmeség, valamint a pénzsóvárság tipikus esetét.

Mivel egész nap Győrben voltam szülinapozni, igyekeztem haza, hogy időben odaérjek Eve Six koncertre az I. Sinyentúli Fesztivál helyszínére. Hazafelé már lefigyeltem a sátrat és a lehetséges behatolási pontokat a támadáshoz. Hazaérve gyors pancsolás, hajmosás után magamra kaptam némi ruhaneműt már indultam is, hogy végre ismét jól szórakozzak.

Odaérve éppen vége volt vmi műsornak, így nem tudom, kik voltak, de mivel nagyon száraz volt a levegő, magamhoz vettem némi Soproni sörkülönlegességet (az kellett, hogy legyen, mert 4 dl került 300 HUF-ba, műanyag pohárban).

Egyre több ismerőssel találkoztam, ebből arra következtettem, hogy jó buli lesz, lesz közönség is szép számmal. Néhány üdvözlő szót váltva mindegyikkel vártam epekedve a koncertet. Nagyon kíváncsi volt, hogyan szól színpadon az új számuk, hiszen eddig csak a szűk próbateremből kiszűrődve hallgattam, de jónak ígérkezett úgy is.

Lassan elérkezett az idő, elkezdett felcuccolni a banda színpadra. Helyet foglalva egy padon, elvégre én már öreg vagyok és átengedem a küzdőteret a fiataloknak, epekedve vártam a kezdést. Körbenézve megállapítottam, hogy a sátor népsűrűsége viszonylag hamar a bangladesi állapotokról a szaharaira fog változni. Nem a megszokott korosztály dekkolt az italuk előtt.

Végre belőtték a cuccot és kezdődhetett a múzika. Benő rövid felvezetése után húrok és dobok közé csaptak a srácok. Határozottan jól szólt a holmi, pedig nem vacakoltak vele sokat.

Ahogy eljátszották a "Csak rám nevet az ég" című dalt, ami az egyik kedvencem tőlük, kezdett rajtam úrrá lenni a koncertfíling. Ám akkor láttam, hogy Háncs tanár úr (közszereplő, neve kiírható) valamit nagyon beszél oldalról, de a zenekar folytatta a vállalt feladatot. Egyszer csak két és fél, azaz kettő egész öttized, azaz 2.5 dal lejátszása után megszakadt a kapcsolat az elektromos hangszereket éltető erőforrással. Mint később megtudtam, Háncs mester nemes egyszerűséggel kihúzta a dugót. Ezzel aztán a koncertnek vége is lett.

Kezdődő agyvérzéssel küszködve próbáltam kideríteni, mi lehet a gond.

Kiderült. A gond csak annyi volt, hogy a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület tagjainak fogalma sem volt arról, hogy egy rockzenekart hívtak meg. Érdekesnek találtam a problémát, hiszen a 3., azaz a harmadik évezredet tiporjuk keményen, ott van az internet mindenhol, amúgy meg a gugli a barátunk, pillanatokon belül ki lehet deríteni egy zenekarról, aki fesztiválokon játszik, hogy milyen a zenéjük. Néhány példa:

http://www.mymusic.hu/evesix
http://www.truveo.com/Eve-Six-Egy-Utca/id/3926993288
http://www.viharock.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2017
http://parkfesztival.webtar.hu/content/view/29/1/

Báli ripityomra készült a jónép, ehelyett igényes rockzenét kapott. EZ VOLT A LEGNAGYOBB PROBLÉMA!!! Persze a mai lebutított világban ez már nem is olyan nagyon meglepő. A vendéglátóhely tulajdonosa csak azt mutogatta, hogy mennyien elmentek, ahogy meghallották a zenekart, csak arra nem gondolt, hogy ők már nem jönnek vissza, így viszont az is elmegy, aki a koncertre jött. Nem tudom, szerintem ehhez nem kell diploma, hogy rájöjjön az ember. Felháborodott rajongók elégedetlenkedtek (hozzátéve: jogosan), de néhány kivételtől eltekintve emberi viselkedéssel vették tudomásul, hogy átverték őket.

Ahogy rakodott a zenekar, már szólt is cd-ről a lakodalmas rettenet, de én közben megvilágosodtam. Az Egyesület ezzel a húzásával megalkotta a zenei műfaj alapján történő megkülönböztetés példaértékű esetét. Ez is egyfajta rasszizmus, de legalábbis egy egyszerű diszkrimináció belefér. Azonnal kérek is segélyt, mert én is el vagyok nyomva, mert én olyan embereket szeretek látni a színpadon, akik használni is tudják a hangszereiket. Óriási bűn lehet.

Nos, Tanár úr és Tisztelt Egyesület! Engem soha nem fognak beolvasztani a lakodalmas zenét imádók táborába! Deportálhatják, kiírthatják a mi fajtánkat, de nem adjuk fel soha. Milyen alapon formálnak Önök jogot arra, hogy tönkretegyék az én szórakozásomat???

Ha nekem nem tetszik az opera, attól még nem gyújtom fel az Operaházat! Egyszerűen nem megyek oda. Nem rendelek étteremben tökfőzeléket, mert nem szeretem. Ennyi lenne az ön részéről is az egész. Én sem robbantok fel minden tökfőzeléket felszolgáló étteremet. Vagy ez annyira összetett probléma lenne?

Ha nem akarnak rockzenét, akkor minek hívják meg a zenekart? Akkor miért harangozzák be, hogy fellép az Eve Six? Miért bolondítják ide az embereket, ha nem akarnak nekik mutatni semmit? Győrből, Szombathelyről, Gönyűről és Sopronból voltak itt ismerőseim, csakis kizárólag az Eve Six koncert miatt. Sosem tudták volna meg, hogy mi ez a fesztivál, ha nincs az Eve Six.

Tisztában vannak azzal, hogy milyen erkölcsi kárt okoztak a zenekarnak, akikről ezt az égést évekig nem fogja lemosni senki? Ők a szereplésükkel reklámozzák ingyen városunkat, hiszen minden plakáton úgy vannak feltüntetve, hogy "Eve Six/Csorna/".

Felnőtt, felelősségteljes, adófizető állampolgárok, akik a saját költségükre vették a hangszereiket, saját pénzen bérlik a próbatermet, hogy művészetüket(mert ez is az ám) megmutassák a világnak és ezzel örömet szerezzenek néhány embernek. Ezt az örömöt elvették tőlem és még sok embertől.

GRATULÁLOK ÖNÖKNEK!

Egy élmény volt! (Putyilov blogja itt olvasható. a szerk.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában