Sopronra szakadt az ég szerdán

Sopron - Javában tartanak a szerdai vihar utáni kárelhárítási munkálatok. A város több pontján takarítják az utakat, még éjjel is szivattyúzták a pincékből a vizet. A kárelhárítási munkát a főbb közlekedési utakon kezdték a Sopron Holding munkatársai. Bizonyára a biztosítóknak bőven akad munkája. Olvasóink felvételei: www.kisalfold.hu/tudosito

kisalfold.hu

Videó: Torma Sándor


Videó: Karácsonyi Gergely


Videó: Karácsonyi Gergely


Videó: Karácsonyi Gergely


Videó: Karácsonyi Gergely


Fotó: Karácsonyi Gergely

Helyreállt a rend Sopronban. Szerdán több út ideiglenesen járhatatlanná vált, miután a délutáni eső nagy mennyiségű sárral és törmelékkel lepte el. A Hajnal téren kiöntött a patak, autók akadtak el, pincéket öntött el a víz.

Több helyen kaotikus helyzet alakult ki Sopronban, miután hatalmas menniységű eső esett, rég nem látott állapotokat eredményezve a város útjain. A vihar kora délután érkezett jéggel és erős széllökésekkel súlyosbítva. További felvételek itt.

A szerdai vihar során egy autó elakadt az Ady Endre úti aluljáróban. A tűzoltók mentették ki.


A hirtelen lezúduló csapadék megbénította a város közlekedését. Az Ady Endre úti aluljáróban egyméteres magasságban állt a víz, egy elakadt autót a tűzoltók szabadítottak ki. Az aluljáró lezárása miatt a Csengery utca forgalma is megbénult, ami az egész város forgalmát akadályozta. Autóval a legrövidebb táv is hosszadalmas, esetenként félórás várakozást tett szükségessé, a körforgalmak is "bedugultak".

A Brennbergbánya felé vezető utat le kellett zárni, miután az ifjúság tábor közelében 70 cm magas törmelékhalom borította az aszfaltot. A település egy időre elszigetelődött a külvilágtól. Az úton ömlött a víz, a Hajnal téren emiatt kilépett medréből a Rák patak. Később az Ady Endre utat is lezárták.

- Úgy tűnik, órák óta lapátolom a vizet és a sarat, de nem akar apadni - mondta el a kisalfold.hu-nak Tóth József, Hajnal téri családi háza előtt törmeléket lapátolva. Az úton jól látszanak a kiömlö víztömeg nyomai, az áradat nemcsak hordalékot, de szemetet, sőt egy focilabdát sodor.

Az ágfalvi úti lakóparkban több pincét elárasztott a víz, a tűzoltók folyamatosan vonultak. A helyzet súlyosságát hűen szemlélteti, hogy a lánglovagok közel száz riasztást kaptak.

Csuka Zsolt alezredestől, a soproni tűzoltóság vezetőjétől megtudtuk, az első riasztás kevéssel 13 óra után érkezett, ezt követően néhány óra leforgása alatt további 120 riasztás futott be. A kárelhárítási munkákba segítségükre voltak a kapuvári, csornai kollégák, a győri műszaki mentési csoport további öt szivattyús kocsit küldött Sopronba. Nyolc települési önkéntes tűzoltóegyesület is segítségükre sietett.

Előzmények:

Az egész megyéből érkeztek tűzoltók Sopronba, miután heves, jégesővel súlyosbított vihar sújtotta a várost. Több mint 100 riasztás érkezett a tűzoltóságra, a helyzet kaotikus. Egy aluljárót lezártak: ez szinte teljesen megbénította a várost.

Az Ady Endre úti aluljáróban egy méteres víz áll, amelyben elakadt egy autó. A mentés idejére lezárták az utat, amely miatt teljesen leállt a város közlekedése. A Csengery út megbénult, lassan halad a közlekedés - tudósított munkatársunk.

A Brennbergi úton sárátfolyást jelentettek tudósítóink. Az Ágfalvi úti lakóparkban pedig több pincét elöntött a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű víz.

Tudósítónk a Hajnal térnél, áldaltlan állapotról számolt be. Az utca azonban víz alatt, kidőlt fát is látni.

Az eddig beérkezett adatok szerint a lehulott csapadék 13:45-ig
 
Kurucdomb 22.2mm (az utomata 21.5mm-t mért)

Sopron-Kertváros 62.1mm

Muck kilátó 58.0mm

Kiss Márton - OMSZ Sopron

A Brennbergbánya felé vezető úton káosz. Az ifjúság tábor közelében 70 cm magas törmelék, az úton ömlik a víz. Brennbergbánya el van vágva a külvilágtól.

Fotók
Olvasóink küldték az [email protected] címre.

Fotó: Boninsegna Ferenc


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában