Fehér jelzés és az éjjeli gyors - háromezret ér a fotó

Rábatamási - Olvasótudósítónk, Sipőcz Attila két képet juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyek a rábatamási vasúti átjáróban készültek egy tehervonat áthaladásakor - a képek telefonnal készültek, minőségük nem a legjobb, a lényeg azonban így is látszik - a fényjelzés fehér volt!

Cs. Kovács Attila

Olvasónk fotója: Műszaki hiba történt, a vasúttársaság úgy véli, munkatársaik a szabályok szerint jártak el 

Fehéren villogó lámpáknál, nyitott félsorompónál egy vonat halad át a rábatamási vasúti átjáróban. Az esetet egy olvasónk telefonnal rögzítette. A GYSEV tájékoztatása szerint műszaki hiba történt.

Érdekes felvételt küldött szerkesztőségünkbe olvasónk, Sipőcz Attila. A kép Rábatamásiban, a vasúti átjárónál készült: noha telefonnal rögzítették és a hajnali órákban, így is jól látható: a fényjelző lámpája fehéren villog, a félsorompó pedig nyitott állapotban van, miközben a kereszteződésben egy tehervonat halad át.

Hogyan lehetséges mindez? – kérdezzük olvasónkkal együtt. A felvételt továbbítottuk Stöckert Dávidnak, a GYSEV Zrt. kommunikációs munkatársának. Tájékoztatása szerint műszaki hiba történt és a vasúttársaság munkatársai a szabályok szerint jártak el.

– Június 14-én műszaki okok miatt a rábatamási átjáró vezérlése meghibásodott – mondta Stöckert Dávid. – A szabályoknak megfelelően az ilyenkor megszokott módon az összes vonat – így a képen látható is – öt kilométeres óránkénti sebességgel közelítette meg az átjárót, amely előtt hangjelzést adott. A hibát rövid időn belül, még hajnalban  elhárították a GYSEV Zrt. szakemberei.

Szomorú balesetek adtak aktualitást az elmúlt hónapokban a „kell-e félsorompó a vasúti átjárókba?" kérdésnek.

Farádon egy év alatt két halálos ütközés történt. A jobaháziak gyűjtésbe kezdtek a félsorompó felszereléséért. A napokban szakértő bizottság tartott helyszíni szemlét a farádi átjáróban. A Nemzeti Közlekedési Hatóság dönti majd el, kötelezi-e a vasúttársaságot a berendezés felszerelésére. Egy hónapon belül határoznak.

Sipőcz Attila olvasónk mobiltelefonjával készítette az elgondolkodtató felvételt.
Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában