Europan díj Michael Leiernek

Európa, Győr - "Europan 2008" díjjal tüntette ki az Europaforum Burgenland Alois Mock egykori kancellárhelyettest és volt külügyminisztert. Mock Németújvárott/Güssingben vehette át az életműdíjat. Ugyancsak "Europan 2008" díjjal tüntették ki Michael Leiert, aki győri székhellyel alapította meg építőipari cégét, amelynek Ausztria mellett, Romániában, Horvátországban, Szlovákiában és Lengyelországban is vannak leányvállalatai.

tudósító

A burgerlandi székhelyű Europaforum a díjat évről évre olyan gazdasági szereplőknek adja át, akik meghatározó szerepet töltenek be a páneurópai régió gazdaságában. Az osztrák gazdasági szereplők kezdeményezésére létrejött szervezet, az átlagnál tágabban értelmezi a páneurópai régió fogalmát. Véleményük szerint, e régió csak akkor lehet sikeres, ha Nyugat-Magyarország és Burgerland mellett idesoroljuk Szlovákia, Szlovénia gazdasági potenciálját, amelyeknek kooperálniuk kell két másik osztrák területtel (Steiermark, Niederösterreich), hogy sikeresen tudják érvényesíteni érdekeiket az Európa Unión belül.

Michael Leier az ünnepélyes díjátadón elmondta: Alois Mocknak vitathatatlan érdemei vannak a "Vasfüggöny" lebontásában, ennek köszönhetően a burgerlandi gazdasági szereplők legaktívabb partnerei a magyarok lehettek. Ma azonban csak azok lehetnek sikeresek mind az osztrák, mind a magyar vállalkozók közül, akik az Unión belül a már említett szélesebb értelemben képzelik el a páneurópai régiót.

A Leier

A Leier csoport jelenleg 2000 főt foglalkoztat, a régióban, öt országban 30 telephellyel működik. Fő központja Győrben működik.

Michael Leier

1993 - Michael Leiert üzleti sikerei alapján Magyarország burgenlandi tiszteletbeli konzuljává választják.
1999 - Michael Leiert a Burgenlandi Manager Club az "1998-as év menedzserének" választja.
2006 - "Burgenland legjobbja" kitüntetés: Michael Leier a Kurier-Gála keretében, mint a gazdaság képviselője a "Burgenland legjobbjai" kitűntetést kapta.
2007 - "Big player":A Leier cégcsoport az "Ausztria vezető cégei" közötti versenyben a "Big Player" kategória győztese lett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában