Egy megyei labdarúgó mérkőzés margójára

Labdarúgás - Mindig is születtek furcsa eredmények a futball bajnokságokságokban, különösen az utolsó fordulókban, melyek a dobogós helyezésekről és a kiesésekről döntenek.

tudósító

Legutóbb a Bundesliga IV. osztály 54:1 eredménye szerepelt a világ hírei között. De, bizonyára minden győri futballdrukker emlékezik a BP.HONVÉD-VOLÁN 6:6-os meccsre.

„Kis foci kis pénz, nagy foci nagy pénz".

Örök igazság, mely a legalsóbb szintű bajnokságokra is igaz. Kivételek persze mindig vannak, ahol a vezetők, edzők sportszeretetből készítik fel a csapatukat,arra törekszenek,hogy a lehető legtöbb helybeli legyen a pályán,a komoly kiadások fedezését pár ezres adományokból gyűjtik össze. Az így összekovácsolt közösségeknek hatványozottan fáj , ha az ellenfelek nem a Fair Play szellemében járnak el.

Szigorúan a statisztikára hivatkozva,a Megyei II.osztály mosonmagyaróvári csoportjában a lejátszott 240 mérkőzéséből 2 eredmény volt 2 számjegyű,az egyik az utolsó fordulóban,ráadásul egy kiesőjelölt csapat (Dunaszeg) győzött egy biztos ezüstérmes (Enese) otthonában. Ezen osztály bajnoka (Rajka) magabiztosan verte a most már utolsót (Püski)!

Hemingway mondása egyszerű és ezért örök!De minden csak a szavak játéka lenne? Hiszen lehet „becsületesen győzni" 1:0-ra is és máris nem érzi az ellenfél magát,becsapottnak és megalázottnak! Ebben a fordított világban talán ez az igazi Fair Play!

"A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni.
A sport tehát mindenre megtanít. " Hemingway

CzT

Előzmény

Labdarúgó megyei II. osztály, Mosonmagyaróvári csoport

Enese-Dunaszeg 4-10 (4-4)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában