A járhatatlan út is a világörökség része?

Pannonhalmi olvasónk, fotókkal illusztrált tudósítást küldött szerkesztőségünkbe, melyben a pannonhalmi Váralja utca, eső utáni, járhatatlan állapotára hívja fel a figyelmet. Köszönjük tudósítását!

tudósító

Pannonhalmán, a Váralja utca-i állapotokat, méltán lehet különleges jelenségnek nevezni. Valószínűleg így gondolja az a több százezer turista is évente, akik a világ minden részéről, a világörökség részét képező apátságot keresik fel, jelentős részük az Óvároson, vagyis a Váralján keresztül közelíti meg a "várat". Vagyis a legutóbbi eső óta csak közelítené, hiszen a képen látható utat leküzdeni minimum hegymászófelszereléssel lehetne. Egyébként érdekesség képpen idekívánkozik, hogy a képen látható terület ugyan nem a világörökség része, de attól kb. 150 méterre van és miniszteri rendelet egyedi műemléki védelem alatt álló területté nyilvánítja.

Egy helyi alpinista képeiA helyi önkormányzat, mint látható, valóban szívén viseli a műemléki környezet védelmét, és mindent eredeti szépségében kívánnak megőrizni az utókornak...

Tisztelettel: egy helyi alpinista

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában