80 kg felett is lehet szép a nő!

Május 25-én rendezte meg Molnárné Árvai Mónika a 11. Duci szépségversenyt a csillebérci szabadidőközpontban amin jómagam is részt vettem. Az esemény igazából szombaton kezdődött. Szombaton délben volt az előválogatás. Két kategóriában indulhattak a ducik. A 33 év alatti fiatal és a 33 év feletti érettebb korosztály.

"Aki bejutott annak szombaton 2 órától este hatig koreográfiát kellett gyakorolnia. A két csapat együtt nem fért el a színpadon így az érettebb korosztály kint a szabadban gyakorolt. Sokat nevettünk saját tudatlanságunkon, hiszen nagyrészünk életében először vett részt ilyen eseményen így elég esetlenül kezdtünk neki a feladatnak. Az elején úgy tűnt ezt mi nem tudjuk megjegyezni. Három koreográfiát kellett megtanulnunk. Mi csak úgy neveztük: estélyi ruhás koreográfia, bikinis koreográfia és sportos koreográfia. Mind a háromnál volt egy bevonulás, két bemutatkozás a színpad közepén és egy levonulás.A koreográfusunk mindig mondta nagyon figyeljünk oda mert ha elrontjuk, akkor az nagyon csúnya a színpadon. Először nehéz volt a színpad nélkül próbálni, mert nem ismertük a méreteit. Később aztán rájöttünk, hogy mi jártunk jobban, hiszen szabad levegőn jó hangulatban csináltuk végig az egészet és mikor bementünk a színpadra már nem is tűnt olyan nehéznek megcsinálni. Nagyon jó csapat gyűlt itt össze. Ebből is látszik, hogy a ducik mosolygós, vidám emberek. A résztvevők között volt orvos, egyszerű gyári munkás, bérszámfejtő stb. Volt, akit a lánya nevezett be, olyan is, aki maga jelentkezett, sőt volt aki nem is tudta ki nevezte be. Mindegy is volt, mert csak a hangulat számított. Este a csapat egy része még kiruccant egy ki közös bulira. Azután fáradtan estünk az ágyba, hogy másnap folytathassuk ugyanott, ahol előzőleg abbahagytuk.
Másnap délelőtt 10 órakor folytatódott a munka.

Ekkor már mindenki lázasan készülődött az esti megmérettetésre. Először nem értettem miért kell már délelőtt 10 órakor kezdeni az estéhez a felkészülést, de mikor még 5 órakor is hajat csináltak, hát valahogy megdöbbentem. Ennyi gyönyörű nőnek bizony sok időbe telik alkalmivá tenni a frizuráját és a sminkjét. Voltak sminkesek, fodrászok, akik szépítették a hölgyeket, de olyan is akadt aki maga készítette el a frizuráját és a sminkjét. Jelentkezéskor kérték, aki tud, hozzon magával egy farmert, fürdőruhát és egy alkalmi ruhát. A farmerhoz adtak egy pólót melyre a szponzorok nevei, lógói voltak rányomtatva. A fürdőruhához egy átlátszó blúz járt, ami némileg takarta az idomokat, aki pedig nem tudott alkalmi ruhát hozni annak a Miss Modelli esküvői ruhaszalon kölcsönzött nagyon szép ruhákat. Hát gondoltam le kellett volna tagadnom, hogy van alkalmi ruhám. Na mindegy, így is szép lettem. Próbálgattuk a ruhákat, próbáltuk a koreográfiát és lassan eljött az este. Ekkor már tetőfokára hágott a hangulat. Én is izgultam vajon tetszeni fogok-e minden szempontból a zsűrinek.

Először Molnárné Árvai Mónika nyitotta meg az estét. Majd néhány vékony, fiatal táncos mutatott be produkciót. Gondolom, hogy legyen mihez hasonlítani. Ezután megkezdődtek a bevonulások estélyi ruhában. Előbb a fiatal korosztály mutatta meg magát, majd egy dal után mi érettebbek következtünk. A fiatalabb korosztályban akadt olyan lány, aki annyira izgult, hogy majdnem rosszul lett. Ettől függetlenül végig tudta csinálni. Én személy szerint már akkorra megszoktam, hogy néznek hiszen elég nagy szurkolótáborunk gyűlt össze előző nap kint a szabadban. Nem is foglalkoztam a nézőkkel, hanem az járt az eszemben, hogy milyen jó buli és jó kicsit királynőnek érezni magamat. Ez azért jutott eszembe, mert találtam várakozás közben egy padon valami szórólapot, aminek az elején Erzsébet császárné volt fényképen. Mindjárt eszembe jutott, hogy őt bizony mindig figyelték minden lépését, akkor én ne szóljak semmit és inkább élvezzem kicsit a kíváncsi tekinteteket. Mikor végeztünk ismét egy dalt adtak elő, majd újra a fiatalok vonultak be ezúttal sportos öltözékben. Nekünk ismét szerencsénk volt, mert nem kellett rohannunk az öltözéssel mivel utánuk szünet következett.

Közben folyamatosan filmezett az egyik kereskedelmi televízió (TV2) stábja, ami ekkor már a világ legtermészetesebb dolga volt számunkra. Eljött újra a mi időnk. Felálltunk sportos ruhában és magabiztosan vonultunk végig a színpadon az előadott ritmusos zenére. Olyan jól éreztük magunkat, hogy amíg vártunk a sorunkra, hogy újra kivonulhassunk a színpad közepére bizony meg sem állt a lábunk. Büszkék voltunk rá, hogy itt vagyunk és mi is szépek vagyunk. Ezután jött egy nehezebb feladat. Legalább is némelyik ducinak kicsit gondot okozott, a fürdőruhás bevonulás. A fiatalok már nem sokkal a mi sportos bevonulásunk után előadták a fürdőruhás részt. Amíg vártunk a sorunkra beszélgettünk, bohóckodtunk, próbáltuk oldani a feszültséget. Egyik hölgy mesélte nekem, hogy ő bizony nem szokott még a strandra sem kimenni fürdőruhában. Én viszont nemhogy fürdőruhában hanem bikiniben megyek a kilóim ellenére.

Meséltem neki, hogy nyolcvan kiló körül voltam mikor várandós lettem az első lányommal és mostanra már 30 kg-mal vagyok több. Én büszke anyuka vagyok, mert szültem három gyönyörű kislányt és hát ha ez most 30 kiló plusszal jár, az sem baj. Hurrá, van mire fogni! Végül is mindig azt mondtam, akinek nem tetszem, ne nézzen rám. Ezen a rendezvényen mégis minket ducikat néztek sokan. Akkor nem vagyunk rondák, tehát büszkék lehetünk magunkra. Végre elkezdődött a fürdőruhás bevonulás. Mire odaértünk a színpadhoz megint úrrá lett rajtunk a jókedv és a zene is segített ezt megtartani. Megint táncolt a lábunk és élveztük a tekinteteket. Gondoltuk, végül is szépek vagyunk. Mikor levonultunk újabb szünet következett. Ez a szünet már a zsűrinek kellett, hogy döntést tudjon hozni kik is a két csoportból a legszebbek. Bizonyára nehéz dolguk volt, mert mindannyian beleadtunk mindent, hogy tetszünk nekik.

Közben ettünk, ismét alakalmi ruhába öltöztünk és vártunk a zsűri döntésére. Találkoztunk a családunkkal, barátokkal kinek kik jöttek szurkolni. Találgattuk, vajon ki lehet közülünk a legesélyesebb.
Végre eljött a nagy pillanat. Molnárné Árva Mónika Bejelentette, hogy döntött a zsűri, de előtte még egy tánccal zárják a résztvevő hölgyek az eseményt. Felvonult mind a két csapat a színpadra Mónika köré és a vezénylésével megkezdődött az erotikus tánc, ami még kívánatosabbá, szebbé tette a résztvevő hölgyeket. Miután vége lett a táncnak Mónika kihirdette a zsűri döntését mindkét kategóriában. Mindenki várta, hátha az ő számát mondják be, de sajnos mindenki nem lehet a legszebb. Voltak különdíjjak is és végül Mónika elmondta, hogy minden hölgy nagyon szép volt és valóban nehéz volt a zsűri döntése. Elmondta, hogy minden résztvevő kap egy 10000 Ft értékű modelltanfolyam utalványt, internet fotózást és internet regisztrációt összesen kb. 40000 Ft értékben. Valójában mindenki gazdagodott ezenkívül egy csodálatos élménnyel és elmondhatja magáról „én ezt is megcsináltam". Kiálltam az emberek elé és vállaltam magam a plusz kilóimmal együtt, hiszen nem vagyok ronda és mi több, belső értékekkel is rendelkezem. A rendezvénynek 10 óra után lett vége, ami részemről a pakolással és a hosszú haza úttal fejeződött be.

A duci szépe versenyt minden évben megrendezik. Javaslom minden duci hölgynek vállalja magát és vegyen részt rajta, nagyon jó buli és önbizalmat növelő hatása is van. Számomra is sokat jelentett ez a két nap."

Horváthné Gáncs Csilla

Címkék#tudosito_KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában