Szelektív új módszer

Győr - A győri Kommunális szolgáltató Kft bővitette a szelektív hulladék lerakóhelyek számát Győrben. Ez egy örvendetes hír. A ötlet, amit a bővités során alkalmaztak, azt tanitani kellene az egyetemeken - véli Takács György olvasónk.

tudósító

A módszer lényege a következő: hozzál létre új szelektív hulladék lerakóhelyeket, melyeken a tároló edényeket a már meglévő helyekről biztosítd.
Ezáltal akarták teljesíteni az EU elvárásait?
Nem jó módszer.
Az eredmény: a lakosság által már megszokott és elfogadott szelektív hulladékgyüjtő helyeken tároló edények hiánya miatt hegyekben áll a szemét.

A jószándékú polgár elviszi a megszokott helyre a szelektált hulladékát, de tároló edény hiányában ezt most nem tudja elhelyezni.  Vissza már nerm viszi, hiszen az élelmiszer boltba kíván bemenni, és oda mégsem mehet be szeméttel együtt, ezért ott hagyja a tárolóhelyen a szemetét, növelve ezzel a már nem szelektív hulladék kupacot.

Ezáltal a még ottlévő tároló edények megközelítését is lehetetlenné teszi.
Jön a kukáskocsi, és ha szerencséje van, mert a szél még nem vitte szétt a szemétkupacot, a tárolóhelyen maradt szemetet már nem szelektálva elviszi, de a környéken már szétszórtat nem. A szétszóródott szemét összeszedésére külön kis csapatokat alkalmaz a kommunális szolgáltató.

A javasolt jó módszer: hozzanak létre új, szelektív hulladék lerakóhelyeket, melyeken a tároló edényeket új beszerzésből helyezzék el. Kérjük ezen módszer mielőbbi alkalmazását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában