A szeméttel vigyük a csekket - Tudósítónk jelenti

Győr - Érdekes kérdéssel fordult hozzánk Takács György olvasónk: Ha a szeméttelep portáján a szemétdíj befizetést igazoló irat alapján ellenőrzik a fizetés tényét, miért nem lehet ezt az ellenőrzést a személyi iratok alapján (személyi igazolvány, lakcímkártya) elvégezni? Az eredmény ugyanaz lenne.

tudósító

A győri szeméttelepre a kukáskocsik által kihordott szeméten kívül lehetőség van a lakosságnak kiszállítani és elhelyezni nem kommunális hulladékot is.

A hulladék lerakása viszont adminisztrációs eszközök bevetése(Kommunális szolgáltató részéről) miatt sok esetben meghiúsul.
A szeméttelepre megérkező hulladékot elhelyezni kivánó személytől a portán elkérik a személyi igazolványát, lakcímkártyáját, a befizetett szemétdíjat igazoló csekket.

A befizetett szemétdíjat igazoló csekk szinte egyetlen egy esetben sincs a hulladékot elhelyezni kivánó személynél. Viszont amennyiben nincs csekk, nincs szemét elhelyezés sem. Vagy hazamegy a csekkért, vagy a befizetést igazoló iratért, vagy nem helyezhet el hulladékot a szeméttelepen.

A helyzetett bonyolítja, ha az illető személy egy olyan társasházban lakik, ahol a szemétdíjat a közös költségben fizetik. Ebben az esetben a hulladékot elhelyezni kívánó személynek el kell mennie a társasház közös képviselőjéhez, akitől igazolást kell kérnie a közösség által befizetett szeméttdíjról, de ennek az igazolásnak tartalmazni kell a társasház fogyasztói számát is.

Az igazolással vissza kell mennie szeméttelepre, ahol ez alapján megnézik (számítógépben), hogy az igazolás adattartalma megfelel-e a valóságnak, majd ha igen, engedélyezik a hulladék lerakását a telepen.

Az esetek 95 százalékban a hulladékot portai feltartóztatás után a legközelebbi illegális lerakóban helyezik el.

Kérdésem: Ha a szeméttelep portáján a szemétdíj befizetést igazoló irat alapján leellenőrzik a fizetés tényét, miért nem lehet ezt az ellenőrzést a személyi iratok alapján (személyi igazolvány, lakcimkártya) elvégezni? Az eredmény ugyan az lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában