Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Vaddisznó ijesztette meg a farkaskölyköket az Aggteleki Nemzeti Parkban - videó

A képsorokat a WWF Magyarország által adományozott újabb kameracsapdák segítségével rögzítették.
Az első felvételen azok az idén született farkaskölykök tűnnek fel, amelyek játékos hétköznapjairól augusztusban, nappali felvételeket közölt a WWF. A két nézőpontból is rögzített éjszakai jelenetben, egy határozott fellépésű vaddisznó megijeszti a fiatal farkasokat, amelyek szétrebbennek, majd kíváncsian ismét közelebb merészkednek az állathoz.
 

A második felvétel, ugyanezen a területen, alig háromnegyed-órával később készült egy itt áthaladó vaddisznókondáról. Szabó Ádám, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa elmondta: "a fiatal farkasok fokozatosan tanulják az önálló életet a vadonban, miközben nagyrészt még mindig azon a néhány hektárnyi területen belül tartózkodnak, ahol a felnőttek. Viszont már nem feltétlenül igénylik a folyamatos együttlétet, gyakrabban kalandoznak és alszanak egyedül."
 


A WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága évek óta együtt dolgozik a hazánkban előforduló nagyragadozók és élőhelyeik védelmén.

"A kutatómunkát segítő kameracsapdák nem csak az erdei életközösség megfigyelését teszik lehetővé. A velünk élő állatfajok - így a farkasok - védelmét is segíthetik, ha a képkockákkal sikerül a társadalom rokonszenvét melléjük állítani. A farkas 1993 óta védett állat Magyarországon, mégis a mai napig megesnek az illegális elejtések. Minden érintett - helyben élők, erdészek, vadászok, természetjárók - segítségére szükség van ahhoz, hogy az egészséges erdei életközösség minden tagjának jusson hely a hazai erdőkben" - foglalta össze Gálhidy László, a WWF Magyarország erdővédelmi programjának vezetője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egereknél megelőzték az Alzheimer-kór kialakulását

Egereknél megelőzték az Alzheimer-kór kialakulását
Az állatok agyába egy gént fecskendeztek, így sikerült megelőzni a betegség kialakulását. Tovább olvasom