Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Napelemes drónt tervez a Solar Impulse csapata

A gép megfigyeléseket, méréseket végezhetne, vagy akár wifi-kapcsolatot teremthetne a ritkán lakott térségek számára.
Szennyezésmentes technológiák tervein, köztük a napelemes repülőgép pilóta nélküli változatán folytatja a kutatómunkát a Solar Impulse 2 mintegy 30 fős csapata - mondta el újságíróknak a kizárólag napenergiával  működő repülőgép két svájci pilótája, André Borschberg és Bertrand Piccard egy hétfői genfi találkozón.     
   
A Földet a kísérleti légi járművel sikeresen megkerülő pilóták szerint a napelemes repülőgép drónváltozata hónapokig a levegőben tartózkodhatna leszállás nélkül, akár 20 kilométeres magasságban is. Megfigyeléseket, méréseket végezhetne, vagy akár wifi-kapcsolatot teremthetne a ritkán lakott térségek számára. A Solar Impulse 2 együléses repülőgép 2015 márciusa és a 2016 júliusa  között kerülte meg a Földet több szakaszban, a pilóták felváltva vezettek.    
   
A Csendes-óceán feletti 8924 kilométeres szakaszt teljesítő  André Borschberg úgy került be a repüléstörténetbe, mint aki a leghosszabb repülőutat tette meg egyedül a levegőben valamivel kevesebb mint öt nap és öt éjszaka alatt. Társa, Bertrand Piccard  már korábban világrekordot állított fel azzal, hogy az első  emberként emelkedett a sztratoszféráig egy hőlégballonnal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaddisznó ijesztette meg a farkaskölyköket az Aggteleki Nemzeti Parkban - videó

Vaddisznó ijesztette meg a farkaskölyköket az Aggteleki Nemzeti Parkban - videó
A képsorokat a WWF Magyarország által adományozott újabb kameracsapdák segítségével rögzítették. Tovább olvasom