Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Hatalmas felfedezést tett a NASA, miközben idegen életformák után kutatott

A Kepler-90 az első csillag, amely épp annyi bolygóval rendelkezik, mint a saját napunk.
Két új bolygót fedeztek fel a Kepler-90 csillag körül. A csillag sokban hasonlít a naprendszerünkre - írja az Independent.

A csillagot és a naprendszert már korábban felfedezték, az áttörést most az jelentette, hogy a csillagászok a Google mesterséges intelligencia technológiájával felfedezték a két bolygót.

A számítógép a Kepler űrteleszkóp adatait vizsgálta meg, hogy bolygókra vonatkozó jeleket keressenek. Ekkor találták meg a két új bolygót.

A felfedezés azt sugallja, hogy már felfedezhettünk a miénkhez hasonló naprendszereket, csak még nem vettük észre őket, nem találtuk meg az adatok között a jeleket. 
 

"Ahogy vártuk, izgalmas felfedezések rejlenek a Kepler korábbi adatainkban. Csak megfelelő eszközre, technológiára vártunk" - mondta Paul Hertz, a NASA asztrofizikai részlegének washingtoni igazgatója. "Ez a felfedezés azt mutatja, hogy adataink aranybányák lehetnek az elkövetkező években a kutatók számára."

Andrew Vanderburg kutató azt mondta, meglepődne, ha nem rejtőzne még több bolygó a naprendszerben. Azt is mondta, hogy "szinte biztosan nem ez az utolsó" rendszer, amelynek nyolc bolygója van, és várható, hogy a saját naprendszerünk nem is számít olyan rendkívülinek.

A Kepler-90 rendszerben nem valószínű, hogy életet találnánk. Azonban a felfedezések a bolygók puszta számáról javítják annak a lehetőségét - minden egyes naprendszerben -, hogy végül rátaláljunk az élet nyomaira. Sokkal több exoplanetum létezik, mint gondolnánk - írja a cikk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 tudós, kutató, fejlesztő és feltaláló vehette át a 2017. évi Gábor Dénes-díjat

13 tudós, kutató, fejlesztő és feltaláló vehette át a 2017. évi Gábor Dénes-díjat
Az elismerésben három határon túli magyar alkotó is részesült. Tovább olvasom