Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

40 éves a világ legöregebb lipicai csődöre

A rekorder állat 14 éve vonult nyugdíjba, azóta szülőhelyén, a nyugat-stájerországi ménesben tölti napjait.
A világ legöregebb lipicai csődöreként tartják nyilván a Neapolitano Nimo I. nevű lovat, amely csütörtökön ünnepelte 40. születésnapját Ausztriában, a piberi lipicai ménesben.

A bécsi Spanyol Lovasiskola közlése szerint az állat életkora 120 évnek felel meg emberi mércével mérve. Nála idősebb csődört nem ismer a Nemzetközi Lipicai Szövetség (LIF) nyilvántartása.

A születésnap alkalmából a rendkívüli állatról megjelent egy könyv is, amelynek szerzője, Rudolf Kuzmicki szerint Neapolitano Nimo I. "maga a megtestesülése a lipicai lovak genetikai kódjának, robusztusság, kitartás, hosszú élet, intelligencia, tudás és nemesség jellemzi".

Neapolitano Nimo I. 26 éves koráig nyűgözte le az embereket az egész világon fellépéseivel, ezen belül főleg rendkívüli és egyedülálló levade-mutatványával, amely a specialitása volt - közölte a születésnap alkalmából a Spanyol Lovasiskola.

A rekorder állat 14 éve vonult nyugdíjba, azóta szülőhelyén, a nyugat-stájerországi ménesben tölti napjait.

Sonja Klima, a piberi ménes igazgatója az esemény alkalmából bejelentette, hogy a náluk született nyugdíjas versenylovaknak "idősotthont" hoznak létre, ahol az öreg lovak "még csodálatos éveket élhetnek szépséges környezetben".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nedves területeket találtak a Marson

Nedves területeket találtak a Marson
Ahol víz volt, ott élet is lehetett. Tovább olvasom