Kék hírek

2018.10.04. 14:59

Továbbra sem hagyhatja el a börtönt a sólyi gyerekgyilkosság gyanúsítottja

Két hónappal hosszabbították meg az előzetes letartóztatását.

További két hónappal meghosszabbította a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását az ügyészi indítványnak helyt adva a bíróság - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.


A közlemény szerint az ügy fiatalkorú gyanúsítottja ellen különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyik nyomozás.

    

A bírói végzés szerint a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén tartani kellene a szökésétől, elrejtőzésétől, emellett a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának megakadályozása érdekében is szükségesnek ítélte a bíróság a letartóztatás ismételt meghosszabbítását - közölte az ügyészség.

    

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a nyolcéves sólyi kislány eltűnéséről májusban édesapja tett bejelentést, a holttestet másnap hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében. A gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri fiatalt még aznap elfogta a rendőrség, és miután beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!