TEKE(HIS)TÓRIA

2018.04.23. 10:10

Újratervezés: Irány Székesfehérvár!

Vasárnap 21 óra 4 perc van, kissé fáradtan de az adrenalintól felpörögve ültem le a laptopom elé. Most értem haza Szlovákiából ahol Mike Hózentróger szerepébe kellett bújnom egy fergetegesen jól sikerült Hotel Menthol előadás erejéig, előtte pedig az Ipartechnika Győr SE, Tatabánya elleni kupa döntőbe jutást eldöntő női teke mérkőzésen vettem részt ami szintén jól sikeredett. Na de ne szaladjunk ennyire előre, nem sietős, kezdjük szépen sorjába a beszámolót.

Két hete a tatabányai első mérkőzéssel fejeztem be a teke históriámat, máris itt a visszavágó napja. Akkor úgy zártam soraimat, hogy ha a lányok a valós tudásuknak megfelelően játszanak és koncentráltak lesznek el nem tudom képzelni, hogy ne tudjunk döntőbe jutni a 4-2 -es vereség után. Éppen ezért jómagam kicsit meglepettem láttam amint a csarnokba értem, hogy a tatabányaiak éppen azt ecsetelték elnök asszonyunknak, hogy milyen szempontok alapján lehet továbbjutni majd egy esetleges holtverseny, döntetlen meccsállás után. Persze kik, ha ők ne bíztak volna a saját sikerükben de én még mindig azt mondtam, annak ellenére, hogy sok infóval nem rendelkeztem a lányaink aktuális formájáról, hogy meglehet a továbbjutásunk. Mi az, hogy meglehet? Meg kell lennie. Elkezdődött a mérkőzés. Első sorok a pályán. Nálunk Bordács Dorottya és Csizmazia Kata, a vendégeknél Zsíros Andrea és Németh Kinga.

Dorka bekezdett.  Rendkívül koncentráltan fogott a bábuk döntögetéséhez, a 15 telit és a 15 tarolást is nagyon szépen teljesítette, szenzációs 163 fás eredménnyel hozta az első szettet. Plusz 23 fával vezetett. Kata is jónak mondható telivel nyitott, első 15 gurítás után semmi baj nem volt, jól indult a mérkőzés. Aztán első tarolásánál fentmaradt egy jobb hátsó dáma. A fránya dáma. Sajnos kettő üres elment rá. A tatabányai versenyző azonban jobban indított, előnybe került. Kata próbált kapaszkodni, de megint jött két üres és ellépett tőle a vendég játékos. Persze nem kell nagy hibákra gondolni, jól mentek a golyói, de pár miliméter hibádzott ami lássuk be a közel húsz méteres távolságba kigurítva a golyót nem nagy eltérés...A szettpont elment, 118-146.

Kristyán mester máris cserére szánta el magát, Katát dr. Frank Noémi váltotta. A bányászvárosiaknál volt ekkor a csapatfa előny.

A második szettben azonban megfordítottuk a fa állást. Köszönhetően Dorka fantasztikus gurításainak. 154 találat a második szettben. Tovább növelte előnyét, már 53 plussznál járt. Noémi "bemelegítő szettje 8 fával elment, két szett után 14 fa volt csapatunk előnye.

Cseréltek a vendégek is, jött Zsíros Andrea helyett Povedák Istvánné.

Hiába, Dorkát nem lehetett megtörni. Ismét fantasztikus szettet produkált. 157! Világbajnoksági forma, 474 nél járt 90 guríás után!

Dorka

Dorka

Még negyvenhetet hozzátett a fa előnyhöz. Noémi is jól telizett 87, míg a vendég hölgy 91 -et. A tarolásnál 20 és 21. -edik gurításra a vendég tekéző kilencest szedett le, el is ment ez a szett is. 129 -142.

Ezzel eldől, hogy egyik pont Dorkánál a másik pont a tatabányai versenyzőnél fog landolni az első két játék után. Noéminek nem maradt más feladata, mint hogy csökkentse a nagynak tünhető fa hátrányát, míg Dorkának tartani, vagy növelni kellett a már meglévő jelentős fa előnyét a záró szettjükben. 

Dorkának most a telinél nem volt nagy szerencséje, sajnos a tarolásnál sem tudta megfordítani az állást, elment a negyedik szett 6 fával, összességében kiváló 606 fát ért el, és 91 fa plusszal zárt. Szenzációóóóós! Noémi elkapta a fonalat. Jól telizett és ez remek alapja a tarolásnak. Jöttek is a kilencesek. Németh Kinga pár kezdő taroló gurításnál beakadt, nem jöttek a jó bontások és Noémi csökkentette is a fa hátrányát. A negyedik szett 155-128 ellenében. Kata és Noémi így mínusz 22 fával zárt. Az állás a félidőben 1-1 és 69 fa a csapat előnye.

Jön Sass Edit és Járfásné Szabó Renáta nálunk, míg a bányászvárosiakat Csorba Csilla és Faragó Lovász Krisztina képviselte. Azt gondolom, nem kell különösebben nagyobb merészség, hogy leírjam ez egyszerűbb helyzet, 69 fa előnyről pályára lépni mint két hete de azért senki se gondolja, hogy könnyű lesz, a vendégeknél is jelentős erőket képviselő tekéző a panelon. Edit villámrajtott vett. 5 gurításból már 40 -nél járt, Reni 8 után 52. Edit tíznél 72, plusz hétnél a fa állása. A vendég hölgy is magas színvonalon tekézett. Reni 11 -nél 69, plusz három.  Szoros a meccs. Hasonló bábu állások, egyenlő eredmény. Eljött a 27. gurítás. Reni kilenc. Edit 26 nál 141, plusz 28 fa előnye. Reni közben befejezte. 137 - 133.

Edit kilencessel jön le. Világszinvonal! 161 fa az első szettben. +111 a csapatfa előnyünk.

Második szett telijei után Edit 88-96, Reni 82-97. Tarolásnál vissza kell jönni. És jönnek is. Edit a 25 gurításnál már 10 -el vezet. Reni 26 -nál már egálban. A 30.  gurítás a második szettben, mindketten telire jönnek. Eredmény 133-133. A tatabányai kezd. Kilences. Reni jön nagy a teher. Kilences kell a fél szettponthoz. Reni lendíti a kezét, suhog a golyó a panelon. Jól megy! KILENC! 142-142. Edit ismét remek szettet zárt. 150-141. Partijuk felénél 37 -el vezet, Reni plusz három. Összes fa 120 ide.

Rendkívül magas színvonalú mérkőzés, és jó látni, hogy milyen szépen gurítgatnak a lányok. 

A harmadik szett szoros. telinél Reni 99-96, Edit 100 - 97!!!

Jöhet a tarolás. Reni hármas szúróval nyit, nem jött jókor. Edit viszont kilencessel, ez annál inkább. Ennél már csak még egy kilences a jobb mondja Dusi mellettem és tessék. Edit meg is gurítja. Reni is jól folytatta. 20 gurításnál 116-114, Edit 136-114.

Vége a harmadik szettnek. Edit világklasszis teljesítményt mutatott:171 fa a 133 ellenében.

Edit

Edit

Reni is hozta a 3. szettet 153 - 137 -re és el is dőlt az ő partijuk is, hisz ekkorra már 2.5 - 0.5 volt a szettek állása. Megvan. Innen már nem lehet kikapni. Megvan a két csapatpont és tetemes fa előnyben a csapatunk. A lelkesen szurkoló drukkereink boldogan emelték fel a kezeiket a magasba. Itt jegyezném meg, hogy mindkét szurkolótábor kitett magáért, látványos gurítások, jó hangulat mi kellene még, ismét teke ünnepet láthattunk a Győr Szol csarnokban.  Nekem lassan készülődni kellett Nádszegre, hamarosan megkezdtem az utazást a Hotel Menthol irányába így már csak a negyedik szett eredményéről tudok beszámolni: Edit a záró 139-139 -nek köszönhetően 621 fával zárt, idei második legjobb fáját elérve lett csapatunk legeredményesebbje. Reni néggyel hozta a negyediket, remek 572 -vel zárt.

Kialakult a végeredmény!

Ipartechnika Győr SE - Tatabányai SC 5-1(2330-2152) A 178 fás előny tetemesnek mondható, amit jómagam azért is konstatálok nagy örömmel, mert végre igazam lett. Most végre kijött az az eredmény amit tudnak a lányok, amit már az első mérkőzésre is jósoltam. Köszönöm a lányoknak a nagy élményt! Hamar bevágódtam Mike Hózentróger szerepében a buli buszba, ami ma nem csak a Hotel Mentholba hanem képletesen kicsit tovább is, na nem az óperenciás tengeren is túlra, hanem csak Székesfehérvárig repített bennünket. Szombaton, április 28 . -án itt rendezik meg a Női teke magyar kupa négyes döntőjét. Kialakult a mezőny A ZTE, a Rákoshegy I., és a Ferencváros együttesét legyőzve szerezhetjük meg a kupagyőzelmet, de köztünk szólva én egy szépen csillogó éremmel is elégedett lennék. Mindenképpen a dobogó valamely fokán szeretném látni csinos lányainkat, lehetőleg persze a legmagasabbon, de ez nem lesz  könnyű menet hisz azért ellenfelek is lesznek a pályán akik szintén nyerni szeretnének. A kupadöntő nagyon fontos állomás lesz, ugyanis ez dönt az NBC kupán való indulás jogáról is.   Ha jól értelmezem a nem túl egyértelmű versenykiírásokat akkor a  képlet egyszerűnek tűnik, ha a fradi nyeri övé a jog, minden más esetben a győri lányok szereznek jogot a nemzetközi kupaindulásra, és a címvédésre. Erről majd a jövő héten, 22 óra 20 perc, zárom soraimat!  Addig is Hajrá Ipartechnika, hajrá Győr!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!