TEKE(HIS)TÓRIA

2018.03.05. 08:46

A rangadók napja

Rangadókat rendeztek a női teke szuperligában vasárnap. Balatoni mérkőzésünk krónikáját itt olvashatják.

Számtalan jeles napot és világnapot tartanak számon az esztendőben, március harmadikán pl. a békéért küzdõ írók világnapját míg március ötödikén a budapesti Néprajzi Múzeum napját ünnepeljük, a március negyedikét ezennel kinevezném a rangadók napjának a női teke szuperligában, ugyanis e jeles dátumon az első helyezett ZTE ZÁÉV a második Rákoshegy  csapatához látogatott, és ami ennél is érdekesebb a harmadik helyen állomásozó győri csapatunkra egy balatoni kirándulás várt a hazai Balatoni Vasashoz, akik az 5. helyet foglalták el a tabellán. Vasárnap 11 órás kezdésre reggel nyolckor indultunk és pár kisebb kitérővel, újratervezéssel (...Székesfehérvár igazán szép város, mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el egyszer, de nekünk az út során háromszor is sikerült betérnünk :D ) nagyobb gond nélkül időben megérkeztünk. A Győrből induló flottánkat az Ipartechnika Menedzser Kft. által rendelkezésünkre bocsájtott kisbusz és az Anduska család Suzukija jelentette. A nagyobb járműben az első csapat játékosai foglaltak helyet, míg mi az ifistákkal haladtunk a cél felé. Nagyon jók ezek az utazások, ilyenkor gyorstalpalót kapok teketörténetből a csapat népszerű Dusijától, van mit bepótolnom én igyekszem is hamar felcsipegetni a morzsákat és elraktározni a sok hasznos információt. Na és persze az esélylatolgatás sem maradhat el. Abban ma mindketten megegyeztünk és nem kellett nagy jóstehetség hozzá, hogy ma nem számíthatunk könnyű mérkőzésre és ez be is igazolódott. Na de ne szaladjunk el ennyire előre, kezdjük az elején.

Utánpótlás csapatunkat ma Varga Petra és Lakatos Dominika alkotta. Petra Hanka Barbara míg Domcsi Jezsovicki Anna ellen vette fel a küzdelmet. Petra nagyszerűen kezdte a mérkőzést, 146 fájára a hazai játékos egy szintén jónak mondható 134 –el válaszolt, míg a második szettben  hazai oldalra került a szettpont 136-134. Cseréltek a vendéglátók, Fórián Kitti állt be, aki nem tudta most tartani a lépést a remekül hajrázó Petrával szemben, és a győri tekés el is hozta a harmadik és a negyedik szettpontot és egy nagyszerű 555 fás összteljesítményért járó csapatpontot is.  Petra +53 fával zárt.

Dominika először járt ezen a pályán és sajnos ez rá is nyomta a bélyegét a teljesítményére. Az első két szettben viszonylag kevés fát sikerült ütni, mire a harmadik-negyedik szettben kiismerte valamelyest magát a panelon addigra már a hazai játékos is nagyobb fordulatszámra kapcsolt és simán 4-0 –ra hozta a meccset.  Dominak ma 444 fát sikerült összeszorgoskodnia, míg Anna 527 –ig jutott. Ez azt jelentette, hogy elvesztettük ezt a partit 83 –al. Annyi pozitívuma mindenképen volt a mérkőzésnek, hogy Dominika testközelből játszhatott egy válogatott játékos ellen ismét egy tétmérkőzésen, és lemérhette hová lehet még fejlődni. Az eredmény 1-1, a több fáért járó két pontot a Siófok kapta így ifistáink 3-1 arányú vereséget szenvedtek.

ÉS jött a „nagyok” mérkőzése, amelyből nem nagy, hanem hatalmas derbi alakult ki.

Első gurítónk Csizmazia Kata aki Csomai Rita ellenében döntögette a bábukat, míg Bordács Dorottya a siófoki Rubinszki Ritával került egy párba.

Azt tudni kell, hogy játékosaink amatőr státuszban játszanak, munka vagy akár tanulás mellett (vagy pl. valakinél mindkettő együtt is megtalálható) járnak edzésre és a mérkőzésekre, szabadidejüket áldozzák fel a sportra, sajnos ennek az árnyoldalát ma Kata szenvedte el, aki  szombaton éjjel szolgálatban volt mentősként és munka után csatlakozott a csapathoz így vállalta el a mérkőzést.  Az első két szettjében Kata mindkétszer 130 fát ért el, a hazai hölgy ezt 19 fával múlta felül. Aztán a harmadik szettben a Vasasos tudott újítani egy 150 –et gurítva sajnos győri oldalon erre csak 124 –el sikerült válaszolni. A záró szettben aztán a kialakított előnyt még nyolc fával meg is toldotta a piros kék színeket képviselő tekéző így Kata a mérkőzést 510 fával mínusz 53 –al zárta.

Dorka sem kezdett jól, az első tíz dobása még az ismerkedés jegyében telt, erre rá is ment az első szettje. Mínusz 15 -el állt ekkor. A második szettben aztán már felvette a ritmust, kiismerte a pályát össze is melózott egy szép 147 –et és hat fával meg is fordította az összeredményt partijuk  felénél.  

A harmadik szettben sajnos ismét megtréfálta pár furán kanyarodó golyó 130 –ára a hazai 132 –vel felelt így meleg volt a szitu a negyedik parti előtt hiába volt már ekkor pár fa előny nálunk. Dorka megrázta magát és egy nagyszerű 150 –et biggyesztett oda a végére amire csak egy 133 érkezett így plusz 21 –el zárt, és egy csapatpontot szerzett. Az első pár után az állás 1-1 és 32 fa hátrányban volt ekkor a győri csapatunk, jöhettek a következő gurítók.

Nálunk Ballók Csilla és dr. Frank Noémi, míg a Siófoknál Török Barbara és Baracsi Ágnes vette kezébe a tekegolyókat.

Csilla kiegyensúlyozott szetteket hozott össze az ütött fák tekintetében, de a mérkőzés itt is rendkívül izgalmasan alakult a szettpontok viszonylatában. Felváltva nyerték meg a harminc gurításból álló szetteket, 2-2 lett a külön csatájuk de Csilla végül is összgyűjtött +19fát a párharcuk végére így elhozta a csapatpontot.   A másik párban Noémi az első két szettet elvesztette mínusz 25 volt a lemaradása és összességében már 46 fa volt a mérkőzés felénél a csapatunk hátránya. Én férfiasan bevallom ekkor nem nagyon hittem a győzelmünkben, mentségemre legyen mondva nem oly régóta látogatom a tekemérkőzéseket és már már elkezdtem fogalmazni a nekrológot... Szerencsére Noémi nem osztotta a nézetemet és szenzációs feltámadást produkált, amiben azt gondolom a rendkívül rutinos Járfásné Szabó Renátának is volt szerepe aki remek észrevételekkel segítette hátulról. Noémi egy 149 –et felírva tért vissza a mérkőzésbe 21 fát le is dolgozott a hátrányából és szettpont itt. Kell még egy a boldogságunkhoz, és játékosunk ekkor már felszabadult játékot bemutatva egy szenzációs 160 –at hozott össze remek gurításokkal és plusz 11 –el zárta a partit. Noémi is megszerezte a csapatpontot mégpedig 572 fás teljesítménnyel, amivel a legeredményesebb játékosunk lett a mérkőzésen.

Eredmény 3-1 a Győrnek és már csak 2 fa a hátrány csapatszinten. Jönnek a záró emberek Az izgalmak pedig fokozódtak. Nálunk Domján Tímea és Sass Edit, míg a hazaiaknál Dallosné Takács Anita és Sághy Valéria.

Timinek ismét kijutott a jóból hisz megkapta az ellenfél legeredményesebb játékosát.  A Vasasos nem is cáfolt rá a hírnevére nagyon bekezdett. Az első két szettben összehozott 34 fás előnyt játékosunkkal szemben.  Edit a múlt heti népligeti mérkőzést betegség miatt kénytelen volt kihagyni, ma játékra jelentkezett és nagyon drukkoltunk neki. Az első szettet meglehetősen simán hozta is  plusz tizenkilenccel. A másodikban szintén szép fát gurított de ellenfele is tapadt és el is hozta a szettpontot. Két szettel a vége előtt 21 csapatfa volt a hátrányunk összesítésben.

Timi a harmadik szettben jól tartotta magát, nyolc oda a végére. A negyedikben aztán nagyon jól küzdött 146 ütött fa nagyon szép, de a hazai játékos is tudta ezt hozni ő is 146 –ot írhatott a táblára.

Mínusz 41 a partijuk, csapatpont a Siófoknál. Edit a harmadik felvonásukra hozzátett az eredményéhez még 3 fa pluszt. A negyedik szettben sikerült még rátenni egy lapáttal neki is, 151 fát ütve de a siófoki  csapattag sem akart leszakadni, 144 –el tapadt.  Véget ért a mérkőzés. Edit 571 fát gyűjtött ezzel csapatunk második legeredményesebb játékosaként zárt mégpedig plusz 24 –el. A pontok és ütött fák összesítésekor nálunk 4 csapatpontot tudtak összeszámolni míg a Siófokiaknál kettő szerepelt. Az ütött fáknál nálunk 3318 míg a hazaiaknál 3337 szerepelt így a több fáért járó két pontot a balatonparti piros kékek könyvelhették el és ezennel kialakult a 4-4 –es végeredmény, a döntetlen. A pontosztozkodás a mérkőzés összképe alapján tán igazságosnak mondható. Egy egy pontot kapott mindkét együttes, de az egy ponton kívül azt hiszem csapatunk ismét értékes tapasztalattal gazdagodott, ami jól jöhet a hátralevő két mérkőzésen. Mindkét csapat játékosai nagyot küzdöttek, mindkét csapat a győzelemre törekedett, a találkozó döntetlen lett, de sok nyertese volt mégis a bajnoki mérkőzésnek, mindazok, akik abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy láthatták az összecsapást. Mindkét szurkolótábor is nagy hangerőket vonultatott fel csapatuk buzdítására, fergeteges hangulatot varázsoltak az egyébként szép balatoni épületbe.  Én nagyon remélem, hogy előbb utóbb sikerül valakinek utat találni valamelyik tv –társasághoz és sikerül felnyitni valamelyik csatornaigazgató szemét, hogy rátekintsen erre rendkívül látványos és izgalmas sportágra és előbb utóbb valamelyik sportcsatornán tekemérkőzéseket is láthatunk majd. A mai mérkőzést látva bizony sokan dörzsölhették volna szemüket, a híres mondatot mormolva, hogy ilyen nincs és mégis van.

ez az...

ez az...

A másik mérkőzésen Budapesten a zalaegerszegi lányok nyerték meg a rangadót, így a hátralevő mérkőzésektől függetlenül is már bajnok a zalai csapat. Ehhez ezennel itt szeretnék is gratulálni, teljesen megérdemelten gyűjtötték be érzésem szerint a bajnoki trófeát. Csapatunkra két mérkőzés vár még, mégpedig két hazai találkozó. A képlet rendkívül egyszerű. Két győzelem kell a Rákoshegy és a BKV ellen és akkor egy ragyogóan csillogó ezüstérem kerülhet a lányok nyakába. Ezt leírni egyszerű, hogy mit sikerül ebből megvalósítani az majd kiderül azért ellenfél is lesz a pályán, mégpedig nem is akármilyen. Izgalmas két mérkőzés elé nézünk. Kérem önöket, akiknek felkeltette érdeklődését írásom, jöjjenek el és nézzék meg saját szemükkel a Győr Szol tekecsarnokba a találkozókat, buzdítsuk minél többen a győri lányokat, hogy sikerüljön elérni álmaikat. Első állomás az ezüst felé március 11. –én 14 órakor! Hajrá Ipartechnika Győr SE, hajrá Győr, és hajrá teke!

lendületben

lendületben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!