Buzánszky Jenő Győrben: az Aranycsapat legendája mesélt nagy idők focijáról 2009-ben

A vasárnap elhunyt legenda mesélt a focihoz fűződő szerelméről, a világverő magyar csapatról és a berni tragédiáról 2009-ben. S egy angol milliomosról, aki arra büszke, hogy labdaszedőként láthatta a londoni 6:3-at.

Az Aranycsapat hátvédje ars poeticájával kezdte a győri közönségtalálkozót, miszerint "nem kötelező futballistának menni, de ha valaki erre adja a fejét, akkor kutyakötelessége szívét-lelkét kitenni a pályán.

A 80-on túli, még mindig fiatalos sportember így folytatta: "ha valaki tehetséges a labdával, de elpazarolja remek adottságait, nagyon nagy baj. Már csak azért is, mert egy országnak szerezhetne örömöt címeres mezben".


"Kis túlzással már az óvodában meg kell szerezni a fizikai alapokat"

Jenő bácsi beszélt pályafutása kezdetéről is, mikor "nem volt pénz igazi labdára, így teniszlabda vagy rongylabda után miatt rúgtuk le a cipőnk talpát".

"Olyan szempontból szerencsénk volt, hogy az iskolában is sokat sportoltunk, mozogtunk. Ez azért bizonyult nagyon lényegesnek, mert napjainkban világosan látszik, miszerint ha valaki bármit el szeretne érni az élsportban, akkor kis túlzással már az óvodában meg kell szerezni a fizikai alapokat" – magyarázta az olimpiai bajnok, vb-második játékos.

Jenő bácsi azt is elárulta, hogy érettségi előtt "stikli dohányos volt", de egy tüdőgyulladás végképp észre térítette.

"1952 óta kocsmába sem szívesen megyek, persze, annyira azért nem vagyok hülye, hogy otthon ne gurítsak le egy-két fröccsöt" – anekdotázott tovább a legendás játékos.

A teljes írást ide kattintva olvashatják el. Nyugodjon békében Buzánszky Jenő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!