Tíz éves a Facebook, megnéztük, miről írtunk egy évtizede

Bosszúság volt a győri buszokkal, Gyurcsány Ferenc bejelentett, eloszlatták a jégdugókat a Lajtán.

Tíz évvel ezelőtt, 2004. január 26-án hunyt el Fehér Miklós labdarúgó. Február 4-én arról írtunk, hogy a tragédia után a német orvosok arra a kérdésre keresték a választ, hogy miért kell meghalniuk az ifjú sportembereknek. Csak Németországban évente 900, döntően amatőr sportoló veszíti életét.

- A ránézésre egészséges fiatalemberek legtöbbjének valamilyen szívrendellenessége volt. Ha ezt a szívet megtámadja egy virus, nehéz megmenteni az embert. Az ilyen betegségeket gyakran kimutatni sem lehet - állította Peter Billigmann professzor, az orvoscsoport vezetője.

A teljes írás itt olvasható el >>

Bosszúság a győri buszokon címmel számoltunk be arról, hogy a győri közgyűlés döntése alapján február 1-jétől több buszjárat teljesen megszűnt vagy a napi járatszámát csökkentette. Az utasok jogosan háborogtak: a bérletért többet fizetnek, cserébe mostantól többet várakoznak és sokszor nyomorognak a buszokon.

A tudósítás ide kattintva érhető el >>

Tíz évvel ezelőtt februárban Gyurcsány Ferenc bejelentette: elfogadja az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnökjelöltségére vonatkozó felkérést. Az egykori sportminiszter beszámolt arról: azért kérték fel, hogy a rendszerváltás óta jobboldali többségű megyében megteremtse a politikai fordulat feltételeit. „Ennek a feltétele egy világos modernizációs politika, egy határozott pártépítés, a párt kinyitása és egy nagyon világos megyei politikai stratégia kialakítása" – közölte.

Az akkori beszámoló itt érhető el >> 


Eloszlatott jégdugók a Lajtán

Másodfokú árvízvédelmi védelmi készültséget rendeltek el a Lajta magyarországi szakaszán a hónap elején a vízszint emelkedése és a jégzajlás miatt. A mintegy háromszáz méter hosszú veszélyes jégdugót rövid időn belül sikerült eloszlatni.

A helyzetkép itt olvasható el >>


Évről évre kevesebben élnek a rábaközi településeken - derült ki az egy évtizede készült körképünkből.

Csökken a Rábaköz népessége: a tájegység területén az elmúlt két évben a halálozások száma magasabb volt, mint a születéseké. Vannak azért olyan falvak is, ahol mind többen élnek, például Vásárosfalun, de olyan is akad jó pár, ahol vészesen fogy a lakosság.

Bővebben itt >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!