Nőnapi köszöntő 1988-ból: ne csak virágot!

"Ne higgyük, hogy ennek az egyetlen napnak a 24 órája, a nőnapi virágcsokor és köszöntő garantálhatja egész évi tiszta lelkiismeretünket."

Kisalföld, 1988. március 8.

"Jólesik látni, hogy nők napján a férfiak többsége meg-megáll a virágüzletek kirakata előtt. Ki-ki a nagymamára, az édesanyjára, a párjára vagy a lányára gondol. Válogat a virágok között: melyik illene leginkább a kedves ünnepelthez, az otthon hangulatához.

Magányos asszony közeleg, letörten, szomorúan. Vajon neki ki ajándékoz virágot? S van-e olyan szép virág, amely feloldaná magánya keserűségét, a kínzó társtalanságot? Idős néni hétrét görnyedve cipeli bevásárló szatyrát. Egy-egy lépést tesz, majd megpihenteti fájós lábát. Van-e valaki, aki meghajol majd őelőtte is egy szál virággal? Ha már olyan hozzátartozója nincsen, aki a fárasztó terhet cipelné helyette. Amott csitri lányok vágtatnak viháncolva. Nem hiszem, hogy egyetlen szál nőnapi virág rendet teremtene az életükben.

A kezüket kellene fogni inkább, egy egész éven át. Inteni, nevelni, segíteni őket. Nehogy utat tévesszenek egy olyan társadalomban, amely jogokat szánt és boldogulást ígért nekik. S ki ünnepli azt a feleséget, akit otthagytak egy szebbért, fiatalabbért? Vagy az anyát, akit magára hagyott lánya-fia? Szép jelkép a nőnapi virág.

Csak azt ne higgyük, hogy ennek az egyetlen napnak a 24 órája, a nőnapi virágcsokor és köszöntő garantálhatja egész évi tiszta lelkiismeretünket."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!