Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Tabuk nélkül 2007.09.13.

Kedves Adrien!

Egyik hétköznap ügyintézős dolgaim akadtak. Jó kedvvel kezdtem egyik nagy szolgáltató irodánkban a napot. A recepciós pultnál egy fiatal, mosolytalan hölgy „mit zavarsz engem" arckifejezéssel közölte hol kell soromra várni. Gondoltam biztos nincs jó napja, van ilyen. Végre sorra kerültem, egy kicsit idősebb hölgy a pozíciója biztos tudatában oly flegmán intézte hivatalos dolgaimat, mintha én kérnék tőle szívességet. Akkor már ideges lettem, pedig próbáltam kedves, emberi lenni. Az ügyintéző egyszerűen nem volt képes értelmes válaszokat adni, otrombán közölte ez van, nem lehet variálni. Gondoltam, majd jövő héten vissza jövök, bízva abban, hogy nem e frusztrált idegbeteg lényhez kerülök.

Barátnőm hívott, gyere kimegyünk egy lakberendezési üzletbe, az jót tesz lazításnak, veszünk egy két apróságot, most költözött új lakásba. Örültem, ez olyan jó lesz. Vettünk egy halom nem kis összegű árut, melyet a pénztárnál egy megint csak szürke, flegma rosszkedvű hölgy tett felejthetetlenné. Talán nekünk kellett volna megköszönni, hogy de jó, itt hagytunk 40000 forintot, köszönjük, hogy volt szíves megengedni fizetni?

Azt veszem észre, hogy az emberek olyan pozícióban ahol fontos lenne a kedvesség, mosoly, teljesen savanyúak. Nagyon kiábrándító volt ez a nap. Tisztelet a kivételnek, hisz biztos van, de én egyre többször ezt a flegmaságot tapasztalom.

Tisztelettel: Solymos Imréné Klári Győrből

Kedves Klári!

Amikor megkaptam Öntől a levelet ledöbbentem, mert akár én is írhattam volna ezeket a sorokat. Teljesen egyetértek azzal amiket írt. Hihetetlen számomra is ez a felsőbbrendűség néhány hivatalban, ahol értünk vannak, szolgáltatnak. Csak valószínű, hogy ezt bizonyos helyeken még nem oktatják. (Vannak cégek akik komoly időt, pénzt fektetnek a kollégák ilyen jellegű viselkedésének formálására.) Csak olyan embereket tennék ügyfélpultba akik képesek mosolyogva, segítő szándékkal, munkájukat szeretve megszólalni. Sok  még itt a tennivaló, de ez kényes téma. Erről nem szívesen beszél senki nyilvánosan, pedig kellene. Mi lehet az oka ennek? Várom olvasóink véleményét, érdekelne ki hogy látja e témát. Egy érdekes megjegyzést tett kedves ismerősöm: ha nem nő lennél biztos nem ez lenne. A nő a nőt ritkán viseli el, főként ha még esetleg csinosabb is nála. Kíváncsian várom véleményüket!

Szeretettel: Adrien

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertkínálat világsztárokkal

Szeged - Egyetlen zenebarátot sem szeretne elveszíteni, ezért a hangversenybérletek szokásos… Tovább olvasom