Bulvár, celeb

2014.06.09. 17:07

Tizenöt fiatal filmest jutalmaztak diák-Oscarral Los Angelesben

Tizenöt fiatal filmkészítőt jutalmaztak diák-Oscar-díjjal a hétvégén Los Angelesben.

A hollywoodi rendezői céh színházában a külföldi film, játékfilm, animáció, dokumentumfilm és alternatív kategóriában osztotta ki az arany- ezüst- és bronzérmeket az amerikai filmakadémia.

Az eddigi diák-Oscar-díjasok közül később 46 alkotó kapott Oscar-jelölést, és nyolcan el is nyerték a díjat.

Az idén 41. alkalommal megrendezett díjátadón először részesült az elismerésben a Tel-Aviv Egyetem és a brit Northern Film School egy-egy növendéke, a Stanford Egyetem és a New York Egyetem diákjai közül pedig két-két díjazott került ki.

">Nocebo Official Trailer from ">Lennart Ruff on ">Vimeo.


A külföldi filmek mezőnyében német, izraeli és angliai filmiskola diákja nyerte idén az amerikai filmakadémia díját. Az aranyérmet a Müncheni Televízió- és Filmművészeti Egyetemen tanuló Lennart Ruff Nocebo című filmje kapta. Hadas Ayalon egy hajdani mozicsillagról szóló Paris on the Water című alkotása, amely ezüstérmet nyert, az első izraeli munka, amely diák-Oscart kapott. A bronzot a Northern Film School hallgatójaként a német Peter Baumann Border Partrol című filmjének ítélték oda.

A diák-Oscar-díjat (Student Academy Awards) 1972-ben alapította az amerikai filmakadémia. A korábbi érmesek között van Spike Lee és Trey Parker, valamint az Oscar-díjas John Lasseter és Robert Zemeckis is. A rangos elismerés magyar győztesei között szerepel Böszörményi Zsuzsa, aki 1991-ben Egyszer volt, hol nem volt című, diplomafilmként készült dokumentumfilmjével lett díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!